Simone's Kitchen

Op de snijplank…

Vanaf volgende week lanceren we een nieuwe rubriek, Op de snijplank…
Wat kun je hier verwachten? In ‘Op de snijplank…’ stellen we iedere keer één product uit de keuken centraal.
Dit kan een groente zijn, een kruid of specerij, een graansoort, of een specifiek stuk vlees zijn. Zolang het maar in de keuken gebruikt wordt.

Op de snijplank | simoneskitchen.nl

We staan dan uitgebreider stil bij zaken zoals: de herkomst van het product, of er verschillende varianten zijn en wat dan die verschillen zijn, maar natuurlijk ook leuke weetjes en bakerpraatjes.
Tenslotte geven we je één of meerdere recepten met het ingrediënt dat op dat moment de hoofdrol speelt.
En wanneer we in het verleden al lekkere recepten ermee hebben gemaakt, zoeken wij die voor je op en linken voor jouw gemak dan direct door.
Heb je zelf een ingrediënt dat je in Simone’s Kitchen een plek zou willen geven Op de snijplank?
Stuur dan gerust een mail naar info@simoneskitchen.nl of laat een comment achter hier en wie weet krijgt jouw favoriet ook een speciale behandeling op onze snijplank.
Volgende week trappen we af met het ‘witte goud’ de asperge. Hoewel we dan eigenlijk inmiddels net buiten het asperge seizoen zitten, vonden we toch dat we met deze vorstelijke groente de rubriek moesten openen.
Dus volgende week ‘Op de snijplank… Asperges’.

Delen is fijn!

Tom Gerrets

Tom staat met de lekkerste producten die ook in Simone's Kitchen worden gebruikt op diverse markten in Nederland. Na een aantal enerverende kookcursussen ontwaakte het kookvlammetje in hem en al snel borrelden de ideeën voor lekkere gerechten bij hem omhoog. Die deelt hij nu graag met jullie en vaak verpakt hij zijn recepten met een grap of een grol. Met Carpe Diem als lijfsspreuk is Tom de Bourgondiër pur sang op deze culinaire blog en de uitvinder van de Dude Food dinsdag.

8 comments

  1. Ooh wat leuk! ik zou heeeeeel graag een artikel zien over Artisjok! Hoe stap voor stap te bereiden en te eten… 🙂

  2. Wat leuk! Ik zou graag meer bereidingswijzen en info willen over venkel. Ben benieuwd, en veel suc6 met deze rubriek! 

  3. Wat een leuk idee! Ik zou de rettich wel eens op de snijplank willen. Die vreemde witte wortel trekt altijd mijn aandacht in de supermarkt, maar ik vind hem te ‘eng’ om te kopen…

  4. Doe mij een artikel over kruisbessen. Ik vind ze zo lekker, maar het is in Nederland niet meer in gebruik, in tegenstelling tot Engeland waar wr nog veel mee gewerkt wordt.

  5. Ik ben ook voor de artisjok. En dan de verse. Met die uit potjes weet ik genoeg te maken, maar de verse? En ze zien er zo mooi uit. O ja en tofu. Gebruik ik vrijwel niet maar lijkt me wel een uitdaging daar meer mee te doen.

  6. Ga deze info zeker lezen. Je ziet vaak genoeg producten waarbij je dan denkt, wat is het en wat kan je er mee. Leuk!

  7. Leuk! Ik wil wel graag iets lezen over gember!
    Ciao, Letizia

  8. Wat leuk! Ik vind artisjok inderdaad ook een goede. Ik koop regelmatig artisjokkenharten in blik maar met verse weet ik me geen raad!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.