20141123-014

En daar sta je dan… voor de allereerste keer in je leven… op de markt.
Prachtige producten, geweldige smaken en deze smaken natuurlijk delen met de vele bezoekers van de markt.
Soms duurt het heel lang voor je eindelijk een beslissing neemt en wanneer je die beslissing dan eenmaal genomen hebt, kan het direct ook weer zo snel gaan.
Heel even kort terug in de tijd, zo’n jaar of vier geleden.
Toen opeens, op een dag, volgens mij was het een maandag, ging ik na jaren ineens niet meer met plezier naar mijn werk.
Ik had altijd heel stoer geroepen: “Wanneer je langer dan een week met een rotgevoel naar je werk gaat, moet je wat anders gaan doen.”
Een heel waar en heel stoer advies, maar wanneer je jouw eigen adviezen moet opvolgen… dan duurt het altijd wat langer.
Nu, ruim vier jaar en vier werkgevers met tijdelijke contracten die niet werden verlengd, verder is dan eindelijk de kogel door de kerk.

20141123-021

Ik ga datgene doen waarvan ik denk dat ik echt gelukkig wordt; op de markt staan met topkwaliteit producten voor in de keuken.
Gelukkig niet zonder de steun van mijn vrouw Simone (sterker nog: bedankt voor al je geduld in die vier jaar draaikonterij van mijn kant, meissie).
Sterker nog: het merk Simone’s Kitchen was het uitgangspunt voor het verwezenlijken van deze droom.
Want veel mooie producten waarmee wij graag werken in de recepten van Simone’s Kitchen, kun je nu ook op de markt kopen.

20141123-030

De afgelopen maanden zijn Simone en ik druk bezig geweest met het verder uitbouwen van dit concept en natuurlijk ook een keuze maken in de producten die we dan op een kraam wilden hebben.
Alles leuk en aardig, gewoon lekker samen dromen over: wat als. Waar we vroeger samen mijmerden over: “Wat als we nou een miljoen winnen? Dan kopen we eerst een groot huis en een tuin met kippen. Ja, dat wordt een topper.” Filosofeerden we nu over dingen waar we zelf invloed op hadden, zoals:  “Wat als we die mooie vijgen-dadel azijn ook op de markt zetten? Ja, dat wordt een topper!”
We mijmerden en filosofeerden dat het een lieve lust was, totdat we opeens tot de ontdekking kwamen dat ik aan mijn werkgever had verteld dat ik wilde stoppen omdat ik mijn droom ging waarmaken en met producten uit Simone’s Kitchen op de markt ging staan.
Vanaf dat moment ging alles in één keer heel snel.
Jos, mijn directeur toonde veel meer begrip dan ik verwachtte, mijn beste vriend Danny, een geboren marktkoopman, snapte het ook gelijk en hielp ons ongelofelijk op weg en ook Femke en Eddy van Heeerlijk, culinaire sfeermakers pur sang, boden direct een helpende hand.
Zo kon het dus gebeuren dat we, veel sneller dan verwacht, ineens samen op de markt achter ‘onze’ kraam stonden met prachtige producten en smaken die we met de rest van de wereld willen delen.
Toegegeven: ik stond ook veel voor de kraam om iedereen te laten proeven van de unieke en specifieke smaken die gevangen waren in de flesjes en potjes die we mee hadden genomen. Iedere smaak olie, azijn of chutney had een verhaal dat ik graag wilde vertellen. De vuurdoop vond plaats op het Seinfestijn, een food- en lifestyle event op een prachtige locatie in Haarlem.

markt1

En, wanneer je dan vraagt hoe de eerste dag is verlopen? Tja, eigenlijk best goed. Eigenlijk wel heel goed.
Het was vertrouwd. En om de mensen te laten proeven van prachtige oliën en azijnen, of zalige chutneys, dat voelde helemaal niet als werken.
Want, wanneer je mooie, eerlijke producten kunt aanprijzen en je ook merkt dat de mensen het waarderen; dan voelt het helemaal niet als werken.
Ok, wanneer je ’s avonds thuis komt na opbouwen, afbouwen en ruim negen uur op je benen staan, voelt het wel als werken. Maar dan wel gewerkt, maar voldaan.
Zondag na het evenement, net te laat naar bed en de volgende dag om kwart over vier weer op. Omdat Danny had aangeboden om een dag met onze producten in zijn kraam op de Noordermarkt in Amsterdam te staan.
Alleen moet je op deze markt dan wel om kwart over zes aanwezig zijn, als je nog een beetje mee wil tellen.
Wat een belevenis, zeg! Hard werk en toch vond ik op deze twee dagen iets wat ik de laatste vier jaar was verloren. Hard werk, maar wel gelukkig naar huis.
Het is in ieder geval niet meer terug te keren; Simone’s Kitchen gaat de markt op en we gaan hard.
Danny, bedankt voor je steun en geloof in het concept vanaf het eerste moment dat we het er met je over hadden en Femke en Eddy, te gek dat jullie het vertrouwen direct uitspraken en ons naar het Seinfestijn toetrokken.
Nu gaan we er hard aan werken om de kraam van Simone’s Kitchen met al die smaken die je wilt delen, een vertrouwd gezicht te laten worden op de diverse foodmarkets en foodevents door Nederland.
We hopen jullie snel welkom te mogen heten aan de kraam en onze heerlijke smaken ook met jullie te mogen delen. En mocht je niet in de gelegenheid zijn om langs te komen; via de webshop kun je ook bestellen!

En, om op het filosoferen vanuit die tijd dat alles nog langzaam leek te gaan nog eens terug te komen: de vijgen-dadel azijn was bij de eerste marktdag inderdaad al een succes. Gelukkig!

Delen is fijn!