Simone's Kitchen

Oogstfeest, Almeerse weelde en pompoenchutney

Het is inmiddels alweer bijna een jaar geleden dat ik werd benaderd door Linda Graanoogst voor een project dat nu eens dicht bij huis lag. Een kookboek voor Almeerse Weelde. En omdat ik vind dat er in Almere nog wel wat meer mag gebeuren op het culinaire vlak was ik eigenlijk meteen enthousiast en voor ik er erg in had was het project in volle gang. Het boek is geheel gemaakt met vrijwillige bijdrages van Linda Graanoogst (eindredacteur), Cathelijne van den Bercken (sfeerfoto’s en vormgeving), Renske Kohler (fondsenwerving) en ikzelf voor de receptenfotografie.

De recepten zijn van de hand van Majorie Former (schrijfster van diverse boeken over voeding en diëtiste) en Almeerse Weelde zelf en de portretfoto’s zijn van de hand van Gert Schutte.

Pompoen chutney, een van de recepten uit het boek!

Het was een leuk project om aan mee te werken en na bijna een jaar is het dan eindelijk zover en wordt het boek officieel gelanceerd op het oogstfeest op 22 september. Het oogstfeest vind plaats op landgoed de Kemphaan bij de Stadsboerderij en is de moeite waard om te bezoeken. De boeklancering is om 14.00 uur maar het oogstfeest zelf is van 11.00 tot 16.00 uur.

De recepten in het boek zijn gebaseerd op ingredienten die in Almere veelvuldig geproduceerd worden maar uiteraard kun je de recepten ook maken als je in Maastricht woont.. 😉 Wil je het boek online bestellen dan kan dat via deze link of je kunt hem vanaf 22 september kopen bij GooodyFoods in Almere en de Hofwebwinkel

En anders natuurlijk bij de lancering van het boek tijdens het oogstfeest. Het boek is voor 19,50 te koop. En om jullie vast een beetje lekker te maken, een van mijn favoriete recepten is deze pompoenchutney… Het is er weer tijd voor ook!

Print recept Pin recept
No ratings yet

Pompoenchutney

Porties: 3 potjes van 230 ml

Ingrediënten

  • 600 gr pompoen schoongemaakt gewicht
  • 2 uien
  • 3 friszoete appels bijvoorbeeld Elstar
  • 10 cm gemberwortel
  • 1 rode peper
  • 1 tl zwarte peperkorrels
  • 400 ml witte wijnazijn
  • 250 gr suiker
  • 1 el zout

Instructies

  • Schil de pompoen en snijd in blokjes. Pel en snipper de ui, Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd in blokjes. Doe alles bij elkaar in een grote pan met een dikke bodem. Schil de gember en rasp boven de pan.
  • Hak de rode peper fijn.
  • Voeg de peper toe aan de oan, samen met de peperkorrels, zout, suiker en azijn.
  • Breng alles aan de kook en laat met het deksel schuin op de pan 1 uur zachtjes koken tot jamdikte. Pureer eventueel met de staafmixer tot een grove puree.
  • Schep de chutney in schone potjes. Vul de potjes tot bovenaan en draai de deksel erop.
  • laat de potjes 5 minuten omgekeerd staan en zet ze dan weer rechtop. Laat verder afkoelen en plak er etiketten op.

Delen is fijn!

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkelaar | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor | Momenteel in opleiding tot Oersterk Coach. Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.