Simone's Kitchen

Nu fijne nieuwe producten bij Albert Heijn – #verrassendAH

Soba en udon noodles van Hakubaku | simoneskitchen.nl

sponsortekst

In onze zoektocht naar gezonder leven is het soms lastig om de juiste ingrediënten te vinden. Het is heus niet zo dat ik nu krampachtig op zoek ga naar alleen maar biologisch en verantwoord. Sterker nog, hier in Almere, kun je dat wel vinden inmiddels bij een paar bio winkels in Almere stad. In Almere Buiten is het een stuk lastiger. Ik was dan ook blij verrast dat Albert Heijn het assortiment heeft uitgebreid met een aantal gezonde(re) producten. Niet alles is nieuw want het assortiment met kruiden van Jonnie Boer is er al een tijdje. Voor het geval je ze nog niet kent; mijn favoriet is de citroen peper, de caribbean spice  en de ras el hanout. Stevige smaken zonder kunstmatige toevoegingen. Perfect geschikt om elk gerecht snel op smaak te brengen. En de potjes zijn nog mooi ook.


Ahverrassend | simoneskitchen.nl

Waar ik ook heel blij van wordt zijn de fijne snackemmertjes. Kant en klaar met gezonde snacks voor de lekkere trek tussendoor. Ik heb er een flink aantal in de koelkast staan, zodat ik in ieder geval naar iets gezonds grijp als trek heb. Mijn favorieten zijn de druiven, tomaatjes en wortels.

Nieuw in het assortiment zijn ook de noodles van Hakubaku. Soba noodles worden geheel of gedeeltelijk met boekweitmeel gemaakt (de Hakubaku zijn gedeeltelijk boekweit, gedeeltelijk tarwe) dus voor mensen die gluten intolerant zijn kan dit net voldoende zijn om toch van noodles te genieten. Ik heb ze o.a. al gebruikt in een recept met soba noodles en pittige citroen peper kip (volgende week online). Bij het potje tapenade van zeewier had ik even mijn bedenkingen. Zeewier associeer ik met sushi en niet meteen met een tapenade, maar het is verrassend lekker. Een prima alternatief voor de standaard potjes pesto van basilicum. De smaak laat zich wat moeilijk omschrijven; het is een combinatie tussen een ‘gewone’ tapenade en de smaak van zeewier. De structuur iets grover als je gewend bent maar een aanrader!

 

Tapenade van zeewier | simoneskitchen.nl

Tapenade van zeewier

Misschien wel mijn favoriet in de nieuwe collectie zijn de aduki boontjes. Voorheen kon ik die alleen vinden in sommige toko’s en de groothandel maar nu gelukkig ook bij de Appie in mijn buurt. Aduki boontjes hebben wel wat tijd nodig, want ze moeten eerst minimaal 24 uur weken in ruim koud water. Op zich geen probleem, maar wel iets om even rekening mee te houden als je ze gaat maken. Ze zijn een stuk kleiner dan bijvoorbeeld bruine bonen en nootachtig en iets zoetig van smaak. In Azië vind je ze dan ook veel terug in desserts en andere zoete gerechten, maar persoonlijk vind ik ze heerlijk om te gebruiken als vervanger voor de standaard bruine bonen. Ze zijn gezonder en lekkerder.

20150209-MH2A5796

Disclaimer: Mede door artikelen zoals deze kan ik blijven doen wat ik het allerleukste vind.. 🙂 En dat is fijne nieuwe content voor jullie maken natuurlijk!

 

Delen is fijn!

Simone van den Berg

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkelaar | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor | Momenteel in opleiding tot Oersterk Coach. Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.

4 comments

  1. Avatar

    Leuk die nieuwe producten. Heb al een aantal blikjes van Jonnie en ik vind ze heerlijk. En staan leuk…tja het oog wil ook wat! haha.

  2. Avatar

    Ik zag de snack-emmertjes inde winkel staan. Veel te duur. Je kunt beter op de markt snoeptomaatjes enz. kopen. Scheelt ook verpakkingsmateriaal.

  3. Avatar

    Deze sobanoedels bestaan voor 69% uit tarwebloem. Er staat trouwens geen allergieinformatie op de verpakking.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.