Simone's Kitchen

Nijmegen – Black&Blue en Helden

Even omrijden


Nijmegen heeft inmiddels zoveel leuke winkels en horecazaken dat een bezoek aan die stad zeker de moeite waard is. Ik begin met jullie een redelijk verstopt pareltje te onthullen waar zich twee must-go’s bevinden… Aan de Haterseweg vind je op het voormalige terrein van een houthandel de stoere winkel Black & Blue en het mooie restaurant Helden. Deze must-go’s liggen buiten het centrum van Nijmegen, maar zijn zeker de moeite van het omfietsen/omrijden waard!

Black & Blue – stoere mannenwinkel


Vrouwen zijn uiteraard welkom, maar ik vind Black & Blue een typische mannenwinkel. De gedroomde ‘mancave’ voor veel mannen. Denk denim, leer, barbecues en smokers. Het logo van Black & Blue is een bever: symbool voor doorzettingsvermogen, noeste arbeid en harmonie. Bevers leven in groepen, staan voor elkaar klaar en bouwen burchten om zichzelf te beschermen. Black & Blue wil een plek zijn waar mensen samenkomen, een plek waar vriendschap centraal staat. De grote banken in het midden van de winkel nodigen uit lekker te zitten, je bent welkom je eigen passie te delen met andere bezoekers.

blackblue1-292x390 blackblue2-292x390 blackblue3-293x390 blackblue4-292x390

Helden – uniek horecaconcept


Bij Helden werken jongeren die een kans krijgen ervaring op te doen in de horeca. Zij leren bij Helden omgaan met mensen en voelen zich daardoor ook in het dagelijks leven zekerder om steeds meer nieuwe stappen te zetten. Bij Helden kun je lunchen en dineren, maar ook voor een klein hapje of drankje tussendoor kun je prima terecht. De gerechten variëren van goede soepen, gezonde salades en bijzondere broodjes tot culinaire hoogstandjes van een ex-Michelin ster chef-kok. Ik raad je aan voor het diner te reserveren, Helden blijkt een doorslaand succes.

helden1-292x390 helden2-292x390 helden3-292x390 helden4-292x390

Helden, Haterseweg 23a, 6533 AB Nijmegen.

Black & Blue,

Delen is fijn!

Alexandra Hereijgers

Alexandra Hereijgers

Alexandra Hereijgers is styliste en foodstyliste. Ze houdt van eten en reizen: ze kookt, bakt, styled en werkt mee aan kookboeken, commerciële shoots en buigt zich graag over foodconcepten. Alexandra is recent gestart met We Work For Food - een one stop shop voor elk food concept. Van conceptcreatie tot uitvoering tot social media. Alexandra gaat voor Simone's Kitchen regelmatig op reis.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.