Simone's Kitchen

Nieuw: Kwekkeboom oven kroketten

SPONSORED

20141102-006

Ook ik hou zo op zijn tijd wel van een lekkere, hartige snack.

En één van mijn favoriete snacks is dan toch wel de kroket.

Heerlijk om een kroketje uit de hand te eten met een likje mosterd of, nog beter, op een zacht bolletje of een dikke snee witbrood.

Ik heb inmiddels al heel wat verschillende merken kroket langs de smaakpapillen laten gaan en ben er inmiddels van overtuigd dat er onder al het krokettengeweld, maar één of twee echte kroketten zijn die de naam van kroket met trots mogen dragen. De Kwekkeboom kroket is er daar één van. En als je me dan vraagt waarom ik juist deze kroketten boven de rest uit vind stijgen, dan zal ik zeggen dat dit volgens mij komt door die heerlijke, ambachtelijk bereide ragout. En omdat deze kroketten altijd knapperig krokant zijn.

Kwekkeboom oven kroket | simoneskitchen.nl

Wat ik wel altijd lastig heb gevonden aan thuis ‘even’ een kroketje maken is dat gedoe met frituurpannen.

Eerst een paar liter olie kopen, frituurpan opwarmen, kroketten erin en je hele gasfornuis onderspetteren.

Met als bijkomende bonus drie dagen later nog een huis vol met frituurlucht.

En om nu voor alleen een kroketje apart naar de snackbar te lopen, vind ik dan ook weer zo wat.

Het gevolg: regelmatig trek in een kroket, maar teveel gedoe om er even één thuis te maken.

Kwekkeboom ovenkroket | simoneskitchen.nl

Gelukkig hebben de makers van deze heerlijke kroket hier tegenwoordig ook een oplossing voor; de Kwekkeboom ovenkroket.

Ik wist niet wat ik hoorde en sprong een klein gaatje in de lucht van vreugde. Deze kroket moest ik direct uitproberen. Ik was het meest nieuwsgierig naar de authentieke smaak die deze lekkernij zo hoog op mijn ranglijst had gekregen en natuurlijk ook of ze het voor elkaar hadden gekregen om een krokante ovenkroket te maken.

De bereiding van deze snack is echt kinderspel: oven voorverwarmen, kroketten erin en een kwartier later kan het grote genieten beginnen.

De kritische proever zal moeten toegeven dat de ovenkroket iets steviger van structuur is dan zijn oude en vertrouwde frituurgenoot, maar de smaak is boven verwachting! Ook is de originele smaak gebleven die een Kwekkeboom kroket boven alle middelmatige kroketten laat uitstijgen. En last but not least heeft hij ook nog zijn heerlijke en krokante jasje behouden, wanneer hij uit de oven komt.

Dat je ook nog eens meer verantwoord en minder vet aan het snacken bent, omdat je de frituur kunt laten staan, is helemaal mooi mee genomen.

Naast de kroketten zijn ook de beroemde bitterballen en een reeks van andere snacks geschikt gemaakt voor de oven. Zo kun je jouw gasten bij een feestje of partijtje trakteren op heerlijke snacks en hoef je ze toch niet met een jas vol frituurlucht naar huis te laten gaan.

Deze scepticus is er in ieder geval van overtuigd dat een krokante en smaakvolle snack uit de oven dus wel kan.
Als je zelf gratis wilt proeven kun je naar www.kwekkeboom.nl gaan voor een proef- en geld terug actie.

Delen is fijn!

Tom Gerrets

Tom staat met de lekkerste producten die ook in Simone's Kitchen worden gebruikt op diverse markten in Nederland. Na een aantal enerverende kookcursussen ontwaakte het kookvlammetje in hem en al snel borrelden de ideeën voor lekkere gerechten bij hem omhoog. Die deelt hij nu graag met jullie en vaak verpakt hij zijn recepten met een grap of een grol. Met Carpe Diem als lijfsspreuk is Tom de Bourgondiër pur sang op deze culinaire blog en de uitvinder van de Dude Food dinsdag.

15 comments

 1. Ik ben heel blij met al deze nieuwe ovensnacks! Wij hebben geen frituurpan, maar soms heb je toch zin in een kroket of kaassoufflé en dan is dit een uitkomst. Tot nu toe hoor ik ook alleen nog maar positieve geluiden, dus ik ben benieuwd!

  • Ja gewoon proberen Emily. Wij hebben de kroketten, de bitterballen en de kaashapjes geprobeerd en ik vond ze echt alledrie erg lekker. Zoals Tom al zegt ietsje steviger als die uit de frituur maar zeker minder vet (ook wat waard) en lekker krokant.

 2. Ik zag de reclame dacht ook zouden ze lekker zijn want wat mij het meest stoort is die vieze, vette, gore frituurpan die je niet meer schoon krijgt en beter weg kunt gooien al hij vies is en een nieuwe kopen :-). Een probleem ….. hoe krijgen we die diepvries snacks in Zuid Frankrijk en ik ben vegetarier maar zag wel dat er ook kaassnacks zijn. Volgend keer als we in NL zijn gewoon meenemen in de koelbox en opnieuw invriezen als we thuis zijn, moet kunnen ha, ha.

 3. De slechtste kroketten, die ik ooit heb gegeten. Krokante korst en daarna onaangename vulling. Zoutloos, bouillonloos en vooral niet lekker. Ik hoop dat de firma Kwekkeboom de naam niet te grabbel gooit met deze narigheid.

  • Joh Maddie,
   Wat jammer om te horen, zeg.
   Ik vond ook de vulling verrassend goed gelukt (zeker voor een kroket uit de oven).

   Gelukkig hebben ze nog een heel scala aan andere ovenprodukten met compleet andere vullingen (saté, kaas, etc.) en ook weer die krokante korst.
   Daar zit vast voor iedere smaak wel iets lekkers bij.

 4. kroketten waren heeeeerlijk <3

 5. Wij zijn ook fan. Had altijd hetzelfde “euvel” met kroketten.

  Maar dit is een soort kroket “walhalla” haha. Eindelijk lunchkroketten thuis!

 6. Dure tegenvaller !
  Gisteren de Kwekkeboom ovenkroketten geprobeerd, Wat ons betreft een zware tegenvaller. Ze zien er op zich smakelijk uit en het jasje is krokant. Maar de ragout vinden wij kleverig en heeft een vreemde chemische bijsmaak. Voortaan weer Mora ovenkroketten die echt naar kroket smaken en ook nog eens de helft minder kosten.

 7. kreeg de mail terug van 2 emailadressen van KWEKKEBOOM

  Helaas zijn uw oven qroquetten erg tegengevallen.

  Het enige wat positief aan de ovenkroket was, dat ze krokant uit de oven komen en een lekkere bite hebben

  Wat betreft de smaak?

  Rijk gevuld met mals rundvlees? Geen vlees te ontdekken

  Ik krijg de indruk dat het gekookte rundvlees doorgekookt is en opgaat in de totale vulling, die erg flauw was.

  Jammer, eindelijk voor mensen die geen frituurvet (mogen) gebruiken een kroket uit de oven, maar die uiteindelijk smakeloos is.

  voor alle zekerheid uw code:

  APR 2016-2903 08:32

  streepjescode 8 712512 390617

  vriendelijke groet

  A van Deudekom

  Deventer

 8. Wat vervelend om te horen dat de croquetten tegenvielen.

  Hetgeen waar ik in dit artikel over heb geschreven zijn mijn persoonlijke ervaringen geweest en die waren goed, met name de smaak.

 9. Dat was een flinke tegenvaller, die oven croqetten van Kwekkeboom. De korst was veel te stevig en de vulling smaakloos. Kwekkeboom onwaardig.

 10. Ik heb frituurkroketten uit het vriesvak in een Airfrier (ik hoop dat ik het god schrijf) 20 minuten opgewarmd maar de kroketten werden niet bruin, wat heb ik verkeerd gedaan?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.