Nieuw in de schappen #1

Ik zit al een tijdje met het idee te stoeien om een nieuwe rubriek te beginnen hier en dat is de rubriek ‘Nieuw in de schappen” (of misschien dat iemand nog een betere naam kan bedenken!)

Ik krijg vaak mooie producten opgestuurd van leveranciers maar die zijn niet altijd geschikt om uitgebreid op mijn blog te behandelen. Ik vind het echter wel jammer om sommige producten niet te noemen, omdat ze erg lekker zijn, omdat ik iets een goed initiatief vind enzovoort. Vandaar dus de nieuwe rubriek; nieuw in de schappen. Het zal niet elke week worden maar ik wil wel regelmatig een post plaatsen waarin ik mijn favorieten noem.

Het kunnen dus producten zijn die ik heb gekregen, maar in dat geval geld dat ik ze alleen hier meld als ik er zelf enthousiast over ben, of het kunnen producten zijn die ik zelf ergens heb gezien/gekocht/meegenomen. Ik hoor graag wat je ervan vind en overslaan is natuurlijk altijd gewoon een optie! Haha…

Vandaag dus de eerste post!

Jumbo thuis uit eten lijn

Mango-&-gember-chutneyJumbo heeft een mooie lijn met nieuwe producten op de markt gebracht onder het motto; thuis uit eten.

Wij kregen een selectie vlak voor Pasen en ik vind het echt een mooie productlijn geworden. Lekkere producten, mooie verpakkingen. En daar heb ik een zwak voor. Probeer de kruisbessenjam eens of deze mango en gember chutney. (€ 1,49) Voor mij altijd al een winaar. En wat te denken van een citroen-dille mayonaise? (€ 1,=) Ik vind de prijzen ook meer dan redelijk.

De lijn is vrij uitgebreid dus bekijk meer info de Jumbo website

 

Bolletje Goed Bezigbolletje

Vanaf volgende week heeft Bolletje een nieuw concept op de markt met de naam “Goed Bezig”. De lijn bestaat uit een aantal lekkere repen en die komen dan in de varianten zacht, krokant of stevig. Ik ontving een proefpakket en moet zeggen dat ik ze allemaal lekker vind, maar voor de zachte appel is mijn favoriet. Die was binnen no time op. Het ‘goed’ in de naam komt van het goede van de ingredienten; met veel granen, zaden en pitten en niet teveel suiker. Het ‘bezig’ heeft te maken met de insteek dat Bolletje Goed Bezig bedoeld is voor het tussendoortje; voor als je trek hebt tussen ontbijt en lunch, na je werk, voor het sporten enzovoort. Ze komen in vijf varianten en zijn per stuk verpakt. Voor een doosje van 7-10 repen (afhankelijk van het type) betaal je ongeveer € 1,95)

Kromkommer soepen

En last but not least hebben we daar de meiden van Kromkommer die eind van deze maand met een serie lekkere soepen op de markt komen. Een serie soepen die allemaal zijn gemaakt met gekke groentes, maar daardoor niet minder smaken. Misschien zelfs wel beter! De prijs van de soepen weet ik nog niet precies maar binnenkort komt er een uitgebreider verhaal over de filosofie achter de soepen en kun je tevens kaartjes winnen voor de launch op 24 mei a.s. in Rotterdam.

Ik heb alle drie de soepsmaken mogen proeven (tomaat, wortel en bietensoep) en ze zijn alledrie top maar de tomaat springt er voor mij wel uit. Misschien door die lekkere kerstomaatjes die erdoor heen zitten (de hele bedoel ik dan he..:) Alexandra en ik hadden van de week een fotoshoot bij Kromkommer en hoewel ik nog niet alle foto’s kan delen, bij deze een klein voorproefje.

20140430-MH2A9610

Heerlijke tomatensoep

Nou dat is ie dan; de eerste product info post.Opbouwende kritiek is welkom!

 

Ontvang gratis het eerste hoofdstuk van Heerlijke Chaos!

Als je je inschrijft voor de emaillijst ontvang je - behalve de regelmatige nieuwsbrief - gratis alle 12 recepten en foto's uit het eerste hoofdstuk (Slow) van mijn boek Heerlijke Chaos!

We sturen geen spam. Uitschrijven kan op elk moment Powered by ConvertKit
Simone van den Berg

Simone van den Berg

Food- and travelblogger. Houd van goed eten (wie niet?) Reist ook graag de wereld over om smaken en culturen te ontdekken. In het dagelijks leven foodfotograaf, receptontwikkelaar , reisfanaat en kattengek. Soms op een missie om gezonder te gaan leven. Altijd dan weer afgewisseld met perioden van belachelijk decadente desserts. Woont samen met Tom (aka de dude) en hun twee katten Humphrey en Buffy in het midden van het land.

6 comments

  1. Leuk idee, ik lees altijd graag wat er ‘nieuw in de schappen staat’. Als het product je aanstaat kun je er naar opzoek en uitproberen. Lijkt het je niks laat je het links liggen. Kom maar op met alle nieuwigheden!
    Voor nu spreekt de soep mij het meeste aan, ook het gezondst denk ik.

    PS als eerste 😉

  2. Leuke rubriek! Ik ben altijd benieuwd naar nieuwe, smakelijke producten. Handig om hier af en toe een overzichtje van te zien met wat meer informatie (in de supermarkt valt dit niet altijd op).

  3. Ik plaats eigenlijk nooit een reactie, maar ik vind dit een hele leuke nieuwe rubriek. Dus ik hoop zeker dat hij zal blijven bestaan 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *