New York, the big apple, the place to be. Ik was er, een hele week! Met een hoofd vol indrukken, een mobiel vol foto’s en genoeg vetreserves voor de rest van dit jaar (overal is eten!!) ben ik weer thuis. Wát een week, wát een stad.

Ik vloog op Newark airport; vanaf daar kun je een taxi nemen (100USD naar Williamsburg, de trein naar Penn Station in Manhattan of de bus naar Grand Central Station in Manhattan (16USD enkele reis). Vanaf beide stations kun je de metro nemen, ik gebruikte de app New York Subway vaak (ook offline te gebruiken).

app metro

Een metrorit kost ongeveer 3USD, bij de meeste stations staan verkoopautomaten. Je kunt verschillende soorten metrokaarten kopen, van een enkele rit tot een kaart die je steeds weer opwaardeert.

New York, the city that never sleeps. Dat is zeker het geval in delen Manhattan, waar het leven 24 uur per dag lijkt door te gaan. Wil je drukte ontlopen, steek dan de Hudson rivier over naar Brooklyn. Hier ligt het tempo flink lager, de meeste winkels openen zelfs pas om 11 uur; check dat even voordat je uren doelloos rondloopt. Been there, done that! ;-). Mijn favoriete wijken in Brooklyn zijn Williamsburg, Greenpoint en Dumbo

.Simones Kitchen - williamsburg-algemeen

Van oudsher was Williamsburg vestigingsplek van grote fabrieken en woonden er voornamelijk immigranten uit Oost Europa, Italië en Puerto Rico. Sinds begin 2000 is het gebied enorm veranderd: fabrieken zijn omgebouwd tot luxe appartementen en hipsters namen hun intrek in deze wijk. Je vindt er dan ook veel horeca en veel kleine onafhankelijke winkels.

Voor Simone’s Kitchen sliep ik in het gloednieuwe The Williamsburg Hotel, dat zijn deuren eind december 2016 opende. Hun restaurant opent in april 2017 en er wordt ook hard gewerkt aan een rooftopbar (verwachte opening zomer 2017). Maar de kamers zijn schitterend, ruim en met balkon met uitzicht op Manhattan. The Williamsburg ligt aan Wythe Avenue, kloppend hart van Williamsburg. Maar in de straten eromheen is ook genoeg te zien en doen. Ik heb de leukste adressen eruit gepikt, maar houd vooral zelf ook je ogen en oren open. Let’s go!

 

Simones Kitchen - The Williamsburg Hotel

Matcha bar, 93 Wythe Avenue
Tegenover het Williamsburg Hotel vind je Matcha Bar. Hier serveren ze de Japanse groene thee in poedervorm die bekend staat om zijn focus- en energieverhogende eigenschappen. De ideale start van je wandeling door Williamsburg dus!

Artist & Fleas, 70 N 7th Street
Ieder weekend van 10:00 tot 19:00 uur verzamelen meer dan 100 creatieven zich in deze hal om hun producten te verkopen. Hier ontdek je wat hip and happening is op het gebied van fashion, interior en food.

Simones Kitchen -artists and fleas

Bakeri, 150 Wythe Avenue
De roots van de eigenaren liggen in Scandinavië en voor hun homemade gebak en brood laten ze zich inspireren door fruit van het seizoen, hun reizen of waarover ze die nacht gedroom hebben. In hun eigen woorden: come visit, we promise not to disappoint!

Smorgasburg / East River Ferry, North 6th Street, aan de waterkant
Helaas niet toen ik er was, maar vanaf april vind je hier in de warmere maanden op zaterdag de markt Smorgasburg vol met kraampjes waar je hapjes, kleding, sieraden en accessoires kunt kopen. Het hele jaar door kun je hier de East River Ferry pakken naar 34th Street in Manhattan of Pier 11 in Wall Street. Een goedkope manier (USD 4) om NY vanaf het water te bekijken.

Van Leeuwen Artisan Icecream, 204 Wythe Avenue
Ben, Laura en Pete startten in 2008 met een ijs foodtruck en hebben inmiddels 5 winkels. De winkel Williamsburg is hun nieuwste aanwinst. Bij Van Leeuwen eet je homemade ijs in de meest fantastische smaken, gemaakt van biologische ingrediënten. Ze verkopen ook vegan ijs.

Cafe de la Esquina, 225 Wythe Avenue
Mexicaans street food in een oude Amerikaanse bus. Voor een lekkere snelle lunch in een ouderwetse diner of een avondhap tussen de hippe buurtbewoners als dj’s buiten op het terras muziek draaien.

Simones Kitchen - Cafe de la Esquina

Dépanneur, 242 Wythe Avenue
Dépanneur is een Frans woord voor ‘gemakswinkel’ en dat is precies wat deze winkel is. Allemaal lekkernijen voor het grijpen, zowel om mee naar huis te nemen als om direct op te eten. Sandwiches met rozemarijnham! Broodjes speck, fontina en gruyere kaas! Maar ook genoeg vegetarische exemplaren. Mjum!

Devocion, 69 Grand Street
Broedplaats van creatieven, waanzinnig mooi interieur en zeer goede koffie.

Nitehawk Cinema, 136 Metropolitan Avenue
Bij Nitehawk cinema heb je een tafeltje naast je stoel zodat je tijdens de film eten en drinken kunt bestellen. De komende 2 uur hoef je je stoel niet uit!

Berlyn 65, 163 Grand Street
Deze winkel wordt gerund door de Turkse Serap Bahadir. Deze styliste woont afwisselend in haar geboorteplaats Berlijn en Brooklyn en combineert ’the best of three worlds’. Turkse handdoeken zijn haar grote liefde en die liggen dan ook in grote stapels in de winkel.

Simones Kitche - Devocion en Berlyn65

Roebling Tea Room, 143 Roebling Street
Hoge plafonds, grote ramen, bloemetjesbehang en thee. Klinkt truttig, maar geplaatst in een oude fabriek is het hip. Ze serveren niet alleen thee, je kunt er ook terecht voor lunch en diner.

Fette Sau, 354 Metropolitan Avenue
In dit populaire restaurant wordt het hele jaar rond gebarbecued. Je schuift aan lange tafels aan in een voormalige garage. In het weekend kun je er ook lunchen. Houd er rekening mee dat de wachtrij lang kan zijn.

Brooklyn bowl, 61 Wythe Avenue
Schuin tegenover The Williamsburg Hotel ligt deze bowlingbaan. High-tech banen, live muziek en fingerlicking good food.

Volgende keer neem ik je mee naar een ander deel van Brooklyn: Greenpoint.

 

Delen is fijn!