Het was eigenlijk puur toeval dat ik de tweet van delicious. zag over de foodie events van afgelopen weekend. En het was net zo groot toeval dat Tom en ik allebei toevallig niks anders te doen hadden dit weekend en dus tijd hadden voor wat leuks! En wat voor leuks, vraag je je nu natuurlijk af; de neighbourfood market.
De markt is een initiatief van Siti Boelen en Imke Kok, twee foodies met een voorliefde voor Borgondische gezelligheid en natuurlijk goed eten.
Ik moet eerlijk zeggen dat ik er nog nooit van had gehoord maar het schijnt al een tijdje elke derde (soms de 4e) zondag van de maand plaats te vinden. En jee, wat was het leuk!


We wisten natuurlijk niet echt wat we moesten verwachten want, zoals te doen gebruikelijk bij ons, gingen we onvoorbereid het avontuur tegemoet….
Auto geparkeerd en naar de westergasfabriek, terrein wat we vooral kennen van De rollende keukens, de bakkerswinkel, proef, en nog meer leuke eet- en drink tentjes. De plek van de markt was niet te missen, we gingen onze neus gewoon achterna, want er werd al flink gebakken, gerookt en gewokt toen wij aankwamen rond een uur of twaalf. Etenstijd!
Er staan op de markt dan ook voornamelijk eettentjes, maar wel hele leuke en hele lekkere (op de vieze oude cake na die we binnen kochten, maar dat terzijde) en je wilt eigenlijk de hele dag een beetje rondhangen met een hapje en een drankje. De uitgestalde tafels nodigden daar dan ook toe uit en de gezelligheid overheerste alom….


Het weer zat voor de verandering ook eens mee, dus onze middag kon niet meer stuk. Het enige minpunt was eigenlijk dat we op gegeven moment gewoon stomweg vol zaten…. Altijd jammer dat er geen elastiekje om de maag zit, die je in noodgevallen even op kunt rekken…. 🙂
Ik had een superlekkere falafel wrap van Michel en Tom een eigen gemaakte hamburger van Eco Gastronomy, ik kocht rode uienjam van Kate, een waanzinnig lekker brood gevuld met tomaat, oregano en kaas (voor ’s avonds) en….altijd jammer… Een plak vieze oude cake….


We wilden na al dat hartigs ook een kleine zoete versnapering en hadden binnen een kraam gezien met taarten en cake, dus wij daar heen en ik bestelde een plakje lemoncake en Tom chocolade cake. 2 euro voor een plak is best aan de prijs, zeker als de plak erg dun blijkt te zijn, maar voor echt lekkere cake moet je soms wat overhebben…. Als die cake dan ook nog smakeloos en uitgedroogd blijkt…. Dan voel je je toch wel een beetje bekocht.

Gelukkig was dat de enige negatieve ervaring (we vonden de kraam mevrouw ook al onsympathiek ! ) en we hebben we verder genoten. Wij komen zeer zeker volgende maand weer langs!
Je kunt het laatste nieuws over de Neighbourfood market volgen op hun website….

Delen is fijn!