Nasi van bloemkoolrijst. Sneller om te maken dan gewone nasi en je hebt meteen extra veel groentes. Hoe je deze paleo nasi of koolhydraatarme nasi maakt zie je hieronder.

Wil je graag nasi goreng eten maar niet zoveel koolhydraten naar binnen werken? probeer dan zeker eens deze bloemkoolrijst nasi!

Bloemkoolrijst nasi

Maak jij wel eens nasi? En dan de traditionele variant met een zakje kruidenmix van merk x, veel rijst, bakken met saté saus en een sliertje groente? Best lekker vast maar echt heel erg gezond is het natuurlijk niet. Dus heb ik vandaag deze heerlijke variant daarop. Een bloemkoolrijst nasi. Die ook nog eens bomvol zit met groente. Het vervangen van de gewone rijst voor bloemkoolrijst is natuurlijk al garantie dat je meteen flink wat groente binnenkrijgt, maar ik vind het persoonlijk ook echt lekkerder.

Curry

In plaats van een zakje kant- en klaar mix (waar natuurlijk bakken met zout in zit) kies ik voor een homemade rode curry als smaakmaker. Deze nasi goreng gaat ook heel goed samen met deze lekkere komkommersalade!

Koolhydraatarm

Deze bloemkoolrijst nasi is ook relatief koolhydraatarm. Er zit natuurlijk geen gewone rijst in wat er sowieso al voor zorgt dat het grootste gedeelte van de koolhydraten verdwenen is.

En eerlijk gezegd vind ik het ook nog eens een stuk lekkerder. Echt. Ik hou heus wel van rijst op zijn tijd, maar door hier vooral groente in te hebben vind ik het echt een beter gerecht worden. En – afhankelijk van aan wie je het serveert – sommige mensen merken niet eens dat er bloemkool in zit in plaats van rijst. Ik bedoel maar.

Probeer dus zeker ook eens deze lekkere bloemkoolrijst nasi te maken. En als je het echt wilt kun je hier natuurlijk ook gewone rijst voor gebruiken. Die keus is geheel aan jou!

Nasi goreng met bloemkoolrijst

Nasi goreng met bloemkoolrijst

5 van 4 stemmen
GangHoofdgerecht
KeukenAziatisch

Deze heerlijke nasi goreng is ideaal als je meer groente wilt eten. Paleo en whole30 proof!
Decoratief klokje bereidingstijd
voorbereiding 10 minuten
bereiding 20 minuten
totaal 30 minuten

2 personen

Ingrediënten

  • 100 gr sperziebonen in kleine stukjes
  • 3 el kokosolie
  • 4 eieren
  • 300 gr kipfilet in blokjes
  • 200 gr garnalen rauw, gepeld
  • 2 sjalotjes gesnipperd
  • 1 teentje knoflook fijngehakt
  • 2 rode chilipepers fijngesneden
  • 1 wortel geraspt
  • 2 el currypasta of naar smaak
  • 1 el tomatenpuree
  • 2 el coconut aminos
  • 300 gr bloemkoolrijst
  • 1 lente-uitje in ringetjes

Om te serveren

  • tauge
  • gebakken uitjes optioneel

  • Breng een pannetje met water aan de kook. Voeg de sperziebonen toe en kook ze in enkele minuten beetgaar. Giet de bonen af en zet ze apart.
  • Verhit 1 el van de kokosolie in een koekenpan. Klop de eieren met zout naar smaak los, schenk ze in de pan en bak er een omelet van. Rol deze op en snijd in reepjes.
  • Verhit de rest van de kokosolie in een wok. Bestrooi de kip en de garnalen met peper en zout naar smaak. Bak eerst de kip in de wok gaar en rondom goudbruin. Voeg dan de garnalen, de sjalot, de knoflook, de chilipeper en de wortel toe en bak, terwijl je het regelmatig omschept tot de wortel net gaar is.
  • Meng de currypasta erdoor en bak 1 minuut mee. Meng dan de tomatenpuree, coconut aminos, bloemkoolrijst en de boontje erdoor en roerbak tot alles goed warm is. 
  • Schep de reepjes omelet erdoor en bestrooi de nasi goreng met de lente ui. Serveer met de tauge en eventueel de gebakken uitjes.

Voedingswaarde per portie

Calorieën: 516kcal | Koolhydraten: 24g | Eiwit: 69g | Vet: 16g | Verzadigd vet: 5g | Cholesterol: 675mg | Natrium: 1180mg | Kalium: 1636mg | Vezels: 7g | Suiker: 11g | Vitamine A: 6605IU | Vitamine C: 153.9mg | Calcium: 279mg | Ijzer: 6.2mg

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!

Delen is fijn!

Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via die link iets besteld ontvang ik hiervoor een kleine commissie. Het kost jou niks extra. Voor meer informatie check onze privacy policy.

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkeling | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor | Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.