Moet je Uber gebruiken in new York of niet?

Yellow Cab of geen Yellow Cab?

We kennen het natuurlijk allemaal wel inmiddels: Über. Nu heb je Über niet overal maar in New York zijn ze goed vertegenwoordigd. Maar is het altijd de voordeligste optie om Über in te schakelen of kun je beter een yellow cab nemen?

Ik ben best fan van Über. Ik vind het handig dat je van tevoren precies kunt zien wat je kwijt bent en dat je exact weet wanneer je chauffeur arriveert. Bovendien voelt het soort van veiliger doordat alles gecontroleerd is. Niet dat dat alles zegt maar het is het gevoel dat telt in dit geval.

Moet je Uber gebruiken in new York of niet?

We gebruikten Über al vaker in Berlijn, dus logisch dat we er in New York ook weer naar grepen. Ik kan door mijn enkel niet ongelimiteerd aantal kilometers lopen. Dus na de eerste dag waarop ik bijna standaard teveel loop, moet ik dan gebruik maken van een taxi. De metro is leuk in theorie maar in de praktijk betekent dat alsnog een hoop kilometers lopen onder de grond. Taxi dus.

Overdag of ’s avonds

Nu is met de auto rijden in New York per definitie best een probleem door de eeuwige verkeers infarcten daar. Je staat gewoon meer stil dan dat je rijdt. Dat betekent dat een gewone taxi vaak al meteen duurder is als het overdag is. Doordat Über een vaste prijs heeft maakt het niet uit of je vast staat in het verkeer. Waar een Yellow cab een meter heeft die doorloopt heeft een Über taxi dat niet. We hebben het uitgeprobeerd overdag tijdens een normale rit en daar kwamen we al snel 25-50% duurder uit met een Yellow Cab.

Moet je Uber gebruiken in new York of niet?

‘S Avonds was het echter een heel ander verhaal. Doordat het druk was (we kwamen vanaf Times Square) en er dus meer vraag was werd de prijs bij Über al snel duurder. We gingen vanaf het restaurant naar huis en de eerste aanvraag was $ 48,-. Dat ging echter fout (de chauffeur stond op de verkeerde plek en besloot spontaan te cancellen) dus er moest opnieuw geboekt worden. Doordat het inmiddels drukker was (we hebben het over een verschil van tien minuten) werd de prijs ineens $68 dollar en niet heel veel later $ 93,-! Dat vonden we wel heel erg veel dus de Uber even links laten liggen en een gele taxi aangehouden. Dat ging op de meter en eindigde op een totaal van $ 38,- en dat was inclusief fooi. Dus dat was al 10 dollar goedkoper voor de drukte echt begon! En bijna $60,- aan het eind. Dat vind ik wel een erg groot verschil.

Moet je Uber gebruiken in new York of niet?

Let dus op waar je heen moet en hoe laat je ergens heen moet. Onze ervaring is dat je overdag goedkoper uit bent met de Uber en ’s avonds met een normale taxi. Echt helemaal zeker weet je het natuurlijk nooit maar als vuistregel is het denk ik redelijk accuraat.

Delen is fijn!