Simone's Kitchen

Mijn top 10 dingen die ik wil doen in Curacao

canstockphoto14142320

Wisten jullie al dat we naar Curaçao gaan? *happy dance*! Het duurt nog heeeeeel lang want we gaan pas in november maar ik ben er nu al helemaal klaar voor. Nou ja, dat is niet waar natuurlijk maar ik heb al tig blogs gelezen met tips over Curacao en mijn lijstje met dingen die ik wil zien en doen is inmiddels al zo lang dat we minstens tien weken nodig hebben om alles te doen. Hahaha… En tjonge ik heb er echt mega veel zin in. De vluchten zijn geboekt, dat is even het belangrijkste. Waar we gaan slapen dat is nog een vraagtekentje maar dat komt ongetwijfeld goed. Autootje moet nog gehuurd worden en meer van dat soort dingen maar het belangrijkste is natuurlijk; wat gaan we allemaal doen!

Uiteraard zijn nog meer tips altijd welkom dus heb je nog het beste restaurantje, het mooiste strand, de leukste whatever wat je graag wilt delen, dan kom maar op!

IMG_9607

Ok wat willen we allemaal in ieder geval doen? Hier mijn – voorlopige – top tien! En dit boekje hierboven? Daar staan al aardig wat leuke adresjes in!

 1. Marshe Bieu – Willemstad, lokale markt
 2. Rock beach – Willemstad
 3. Kayak door de mangrove met Ryan de Jongh
 4. Naar Playa Kanoa
 5. Flamingo’s kijken bij Jan Kok
 6. Relaxen!
 7. Zonsondergang bekijken met een cocktail in de hand. 😉
 8. Eten bij Restaurant Trio Penotti, Avilla’s Belle Terrace en The Greenhouse restaurant
 9. Quad rijden met Eric’s ATV Adventure
 10. Slapen aan het strand (nee, nee niet óp het strand maar bij het strand… Leuk hotelletje of appartement aan het strand. Snap je?)

canstockphoto26354006

We gaan in totaal tien dagen maar dat is inclusief de vlucht dus acht daar om te doen wat we willen. Zucht… Kan het ook niet wat eerder? 🙂 O en ik heb geen idee waar dat strand is op de foto hierboven maar het zag er tropisch uit dus ik vond het een goede keuze…. 🙂

Delen is fijn!

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkelaar | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor | Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.

19 comments

 1. Lekker!! Shete Boka niet overslaan, dat is ook zo mooi! Ik heb vorig jaar een lijstje met tips naar vrienden gemaild. Ik zal eens kijken of ik deze nog heb en dan stuur ik ‘m naar je door:-)

 2. Wat een heerlijk vooruitzicht..voor je het weet, is het november 🙂 Ik ben nog nooit op Curaçao geweest, dus heb helaas geen tips voor je. Veel plezier nog met de voorpret!

 3. hi gaaf hoor; ik ga zelf ook in febuari speciaal voor de carneval???? als je nog tips voor me hebt hoor ik het graag

  have fun grt sarah

 4. Bij Zanzibar op het Jan Thiel strand hebben ze een lounge bed diner waar je heerlijk kan genieten van de zonsondergang.

  Ons favoriete strand op Curacao was toch wel Cas Abou <3

  Heel veel plezier! Volgens mij ga je het heerlijk hebben.

 5. Hallo Simone, zal je volgen! Wij vertrekken eind september naar Curacao! Heerlijk ik verheug mij net zo als jou. Ben er nog nooit geweest. Waar ik naar toe wil is zeker Serena’s art factory. Daar maken ze de chichi’s die je overal ziet. Beeldjes van dikke vrouwtjes. Ligt op de weg naar de flamingofarm in het oosten. Verder ben ik gewoon benieuwd naar alle info! Heel veel voorpret gewenst….! Groet Marjo

 6. Heerlijk vooruitzicht! Ik ben er nog niet geweest en kan je niet helpen aan tips, maar je krijgt er ongetwijfeld genoeg 😉

 7. Geen tips, maar lees wel mee! Curaçao staat bij mij vooralsnog op de planning voor februari!

 8. Hai Simone,

  Voor mij is het alweer 5 jaar geleden dat ik naar Curacao ben geweest. Het mooiste deel van het eiland vond ik toch wel de westelijke helft. Een prachtige wandeling gemaakt door de ruige natuur bij landhuis Ascension (met volle maan!) Richting westpunt heb je restaurant Jaanchies met zijn suikerdiefjes. Een begrip op Curacao! Vervolgens kan je dan lekker uitbuiken op een prachtig strand “Grote Knip” met die heerlijke warme Caribische zee. Veel voorpret gewenst! Groetjes, Wendy

 9. Wow Simone, ik ben ZO jaloers op je nu 🙂 Curaçao lijkt me echt het paradijs te zijn! Veel plezier, ook al duurt het nog even voor je vertrekt!

 10. Kon ta bai? Ik heb een half jaar stage gelopen op Curacao, en daar mijn PADI gehaald. Maar heb vooral mijzelf bezig gehouden met nummer 6,7 en 10. Strand en een koele versnapering. Van de ene happy hour op Mambo beach doorlopen naar Wet & Wild op de zondag met een Amstel Bright in je hand. Voor velen herkenbaar (hoop ik :))

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.