O weten jullie nog dat mijn liefde voor kamelen ontstond? Net toen we terug waren uit mooi Jordanie? Nou dit keer is het de giraffe die een beetje mijn hart heeft gestolen tijdens onze laatste reis naar warm Senegal. Ik was er vorige week (lijkt alweer weken geleden) en een onderdeel van de reis was een trip naar Bandia Game Reserve. Veel van de dieren die hier voorkomen zijn opnieuw geintroduceerd in het land en komen eigenlijk uit Zuid Afrika, maar doen het erg goed in Senegal.

Op het moment zijn er aardig wat giraffen maar de roofdieren hebben ze nog niet in het park toegelaten. Er is een hyena maar die zit in een kooi. Want anders liepen ze het risico dat de hyena de andere dieren op zou eten. Dat snap ik ergens wel maar uiteindelijk is dat wel de natuurlijke gang van zaken. Maar waarschijnlijk zijn er daarvoor nog net wat meer dieren nodig in het park. Het park zelf is 3500 hectare groot en de giraffen zagen er in ieder geval blakend gezond uit. Waren ook niet echt bang voor de toeristen want ja, ze hebben natuurlijk geen vijanden op het moment.

Als ik het goed begrepen heb dan is het uiteindelijk wel de bedoeling dat ook die worden geherintroduceerd dus ik ben heel benieuwd. Voor nu vond ik het geweldig om die prachtige giraffe in het wild te zien. Wat een prachtig dier is het toch met die enorme lange wimpers en die gracieuze (en soms ietwat onhandige) tred.

De heren geleerden zijn het niet helemaal eens over het ontstaan van die lange nek maar vooralsnog is de theorie dat de giraffe zijn lange nek dankt aan het feit dat de exemplaren met een lange nek beter bij het eten konden met als gevolg dat er een natuurlijke selectie plaats heeft gevonden.

Het maakt mij eigenlijk niet uit, ik vind ze geweldig!

Tijdens onze reis naar Senegal verbleven we in het fraaie royal horizons baobab Wil je daar ook heen? Check dan hier de aanbiedingen

Delen is fijn!