Simone's Kitchen

Gelukkig Nieuwjaar!! En mijn 2015 reisjaar….

Wat een pracht van een reisjaar heb ik gehad. Van Frankrijk en Zwitserland in januari tot Noorwegen in december en wat er allemaal nog tussen in zat kun je hieronder zien.

Sommigen van jullie hebben het wellicht al meegekregen dat de laatste reis naar Noorwegen een minder fijn einde had, waardoor ik nu met twee gebroken enkels zit, waarvan eentje vrij goed in de kreukels zit. (verbrijzelde talus, ingewikkeld geval, nu 9 schroeven en een plaat erin) Of en hoe het herstelt is allemaal nog een vraagteken dus ik denk dat het veilig is om aan te nemen dat mijn 2016 reisjaar een heel ander karakter zal hebben. Eerst maar weer leren lopen denk ik.

Januari: Zwitserland/Frankrijk met Nespresso

Emanuel-Renaut

Met Nespresso mocht ik een kijkje nemen in de fabriek in Zwitserland om vervolgens in Frankrijk te genieten van een exclusief diner van Taste Nespresso. Een unieke gebeurtenis waarbij chefkoks uit Frankrijk worden uitgedaagd om gerechten met koffie te maken.

Maart: Antwerpen & Boedapest

In maart mocht ik maar liefst twee keer op reis. Een keer naar het fijne Antwerpen voor een culinaire ontdekkingstocht en de tweede trip samen met Tom naar Boedapest. Wat een vreselijke fijne stad is dat!

20150305-MH2A6675 Antwerpen3

20150401-MH2A8517

Vietnam

Niet heel veel later ging ik voor een waanzinnig korte trip naar Vietnam. 48 uur in Vietnam. Natuurlijk veel te kort en waanzinnig om zo ver te vliegen voor 48 uur maar alsnog meer dan de moeite waard.

20150409-MH2A9038

Mei: London

In mei besloot ik een workshop te gaan volgen in het fijne Londen. Of eigenlijk niet echt te volgen maar meer als manusje van alles. De workshop foodfotografie en styling werd gegeven door twee vriendinnen en het is altijd een mooi excuus om naar Londen te gaan en flink bij te kletsen. Love London!

20150501-MH2A9817

Juni: Duitsland

In juni werd ik uitgenodigd door het Duits Verkeersbureau om langs de Junge Donau te gaan en hadden we een absoluut hoogtepunt in een luchtballon! Het was nog even spannend of het door zou gaan ivm het weer, maar op het allerlaatste moment kwam alles op zijn plek en beleefden we een magisch uur in de lucht.

20150620-MH2A1963

September: Jordanie

Jordanie was een van die landen die niet meteen hoog op mijn lijstje stonden, maar waar ik wel mega nieuwsgierig naar was. En zeker nadat ik al die enthousiaste verhalen hoorde van mensen die er al eerder waren geweest. En wat een prachtig land en wat een leuke mensen! Echt een aanrader om heen te gaan.

20150913-MH2A1579

September: Kenia

Amper terug uit Jordanie was de volgende reis Kenia, waar we op zoek gingen naar de oorsprong van de stevia plant en daar alle ins- en outs van leerden. Ook weer een prachtig land waar ik zeker nog een keer naar terug wil!

Op de steviaplantage

Op de steviaplantage

20150929-MH2A2518

Oktober: Newcastle

In oktober mocht ik mee met DFDS Seaways naar het verrassend leuke Newcastle. Grappig hoe je sommige plekken totaal niet kunt plaatsen en dat die dan echt verrassend leuk blijken.

20151024-MH2A4513 20151024-MH2A4521

November: Curacao

In November hadden we “eindelijk” echt vakantie en gingen we twee weken voor de volledige relax-stand naar het fijne Curacao. Lekker eten, beetje rondrijden met manlief en de nodige zon. Garantie voor een fijne tijd.

IMG_0751 20151111-MH2A5980

December: Noorwegen

Ja en toen was daar het magisch mooie Noorwegen. We begonnen in Trondheim waar jullie al een klein stukje van hebben kunnen lezen.  Van Trondheim ging de reis naar Winter Wonderland Røros. Na het zo goede begin ging het echter helemaal fout toen we een dag later een hondensledetocht maakten.

20151206-MH2A6634 20151207-MH2A6700 20151207-MH2A6730

Tijdens de afdaling van een fikse heuvel viel de slee voor ons om en in een reflex remde Lianne die onze slee stuurde af om te voorkomen dat ze vol op de voorganger knalde. Remmen en sturen gaan echter niet samen bij een hondenslee, met als gevolg dat de slee onstuurbaar werd. Onze honden gingen netjes langs de boom, maar wij knalden in volle vaart op een enorme boom. Dat het foute boel was, wist ik meteen, maar hoe fout bleek pas in het AMC vier dagen later. Een verbrijzelde enkel rechts en een gebroken wortelbeentje links. Die valt mee. Rechts is het nog afwachten, maar he, ik ben een positief mens dus ga er gewoon vanuit dat ik weer herstel. Het traject gaat enorm lang worden maar goed, ik heb nog de nodige reisverhalen liggen en heb er nu weer tijd voor. Dus elk nadeel heeft een voordeel zullen we maar denken.. 🙂

Rest mij nog om iedereen een geweldig 2016 te wensen met hopelijk heel veel mooie reizen in het verschiet, veel gezondheid en geluk.

Bewaren

Delen is fijn!

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkelaar | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor | Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.

14 comments

  1. Leuke plekken heb je bezocht dit jaar! Wel heel jammer dat je jaar zo stom eindigt. Ik hoop dat je snel weer een nieuw reisje kan maken.

  2. Dat was toch een erg mooi reisjaar Simone. Alleen zo jammer dat het op deze manier moest eindigen.. Ik wens je veel succes met het herstel en een fijn nieuwjaar!

  3. Indrukwekkend overzicht Simone! Heel erg kut dat je jaar op deze manier is geëindigd. Ik wens je alle goeds voor 2016 en duim voor je dat je snel beter bent. Succes!

  4. Je hebt zeker een mooi jaar achter de rug! Ik heb ook eens zo’n tocht gemaakt, maar dat liep iets beter af dan bij jullie. Wat balen zeg! Ik duim voor je dat alles gewoon helemaal goed herstelt en dat jouw jaar hierdoor niet in het water valt 😉

  5. Wat een fantastisch reisjaar heb jij achter de rug. 48 uur in Vietnam,wat een waanzinnige uitdaging. Wat heb je daar ondernomen? (Echt een keer zelf teruggaan, zo’n gaaf land) en fijn dat Curacao jullie zo bevallen is.
    Ik wens je heel veel sterkte met je enkel, echt super balen zeg. Ik hoop dat alles goed herstelt en je snel de wereld weer over hobbelt!

  6. Ai, lijkt me echt heel pijnlijk… Balen! Maar wat een mooi reisjaar heb je gelukkig wel gehad. En ook nog schitterende foto’s van de onheilspellende tocht in Noorwegen.

  7. Oh jeetje, wat heftig 🙁 Goed dat je er positief instaat! Ik kijk uit naar de komende reisverhalen 🙂 Heel veel beterschap!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.