20120219 MG 2811

Terwijl ik dit zit te schrijven zou ik echt veel en veel liever in bed liggen. Het is na middernacht, om precies te zijn 01.08 in de nacht. Maar ja, ik moet nog even wachten en wachten is het allerergste wat er is, als je gewoon wilt slapen.

Maar manlief speelt twee keer per maand D&D (Dungeons & Dragons). Doet ie al vanaf zijn 14e en met het huidige groepje vrienden speelt ie al jaren. Ik maak het natuurlijk al 21 jaar mee, dus ik weet ook niet beter maar soms… loopt het uit. En vandaag is blijkbaar zo’n dag. Het probleem is dat ik natuurlijk wel naar bed kan gaan maar ik slaap meestal redelijk licht. Dus een kudde kerels die op zolder een spelletje zit te spelen, met veel dobbelsteen gegooi, bijpassende muziek en natuurlijk gelach en dergelijke (want ja, er wordt ook een biertje genuttigd) is te luidruchtig voor mijn smaak… Dus zit er niks anders op als te wachten tot ze klaar. Kan natuurlijk nu wel naar boven roepen of ze nog eens een keertje ophoepelen, maar dat is ook weer niet zo aardig. En het gebeurt niet elke week, maar dat betekent niet dat ik me minder irriteer op het moment overigens.

20120219 MG 2796

Dus wat doe je in zo’n geval? Precies. Je schrijft een blog post… over snacks die je midden in de nacht kunt nuttigen als je dat wilt of als je ook – om wat voor reden dan ook – nog op bent na 1 uur. We zijn niet de enigen trouwens want ik hoor buiten ook nog ‘jeugd’ (ik ben een oude vrouw natuurlijk..hahaha) lawaai maken… Het is tenslotte ook zaterdagavond, maar ja voor mij maakt dat nooit zoveel uit (eigen baas en dergelijke).

Dus…. Terugkomende op die snacks… Wat eet je nou voor die midnight munchies? Je kunt natuurlijk voor een vette bek gaan of een ordinaire plak kaas of worst, maar je kunt natuurlijk ook gewoon lekker van tevoren wat dingetjes voorbereiden. Echt realistisch is het niet om midden in de nacht nog de oven aan te zetten dus die snacks laten we even voor wat ze zijn. Nee, vandaag zijn het lekkere naan rondjes. Echt heel simpel om te maken, snel klaar ( want dat hoort vaak bij simpel) en toch superlekker. Maak je deze van tevoren klaar en zet je ze in de koelkast dan heb je een heerlijk snackje voor midden in de nacht. Maar het mag natuurlijk ook op een ander moment…:)

20120219 MG 2805

De jongens zijn inmiddels weg dus hier gaan de luikjes ook zo dicht. Het blijkt wel dat de buren waarschijnlijk een feestje hebben ergens aan de overkant…. Klinkt verdacht veel als brallende kerels met een slokkie teveel op…. Zucht…. 😉

20120219 MG 2811
Print recept Pin recept Bewaar als favoriet
No ratings yet

Naan-snack met geitenkaas

Totale tijd: 15 minuten

Ingrediënten

  • 1-2 naanbroden je kunt naturel nemen of met een smaakje..
  • zachte geitenkaas 100 gr
  • bieslook
  • lime & chili jam of andere jam
  • bieslook extra voor garnering

Instructies

  • Bak de naanbroden indien gewenst even af. Ligt eraan of je zelf gemaakt of zelf gekocht gebruikt natuurlijk.
  • Maak met een uitsteker smalle rondjes uit het naanbrood. Maak ze vooral niet te groot, want het moet wel makkelijk in een keer naar binnen zijn te schuiven.
  • Prak de geitenkaas met een vork een beetje los en roer er fijn gesneden bieslook doorheen. Proef even of je nog iets anders moet toevoegen.
  • Doe op elk naanrondje een theelepeltje geitenkaas, smeer dit een beetje uit en doe er een klein kloddertje van de jam bovenop.
  • Bestrooi met wat bieslook om het af te maken

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!

 

Delen is fijn!