Simone's Kitchen

Met de e-bike door hip Rotterdam

Als rasechte Haagse ‘concurreer’ ik nog wel eens met mijn Rotterdamse man. Welke stad heeft nu écht het mooiste nieuwe station? En is Rotterdam nu hip, of is dat toch Den Haag? Je snapt hoe ik daar in sta, maar hé, ik ben ook wel zo eerlijk om mijn mening bij te stellen als ik 010 eens goed met eigen ogen bekeken heb. En gelukkig, die kans kreeg ik vorige week. Van een mediabureau lag de uitnodiging om Rotterdam per e-bike te ontdekken op de mat.  Eigenlijk ook om een klein feestje te vieren, want de Rotterdamse Dudok groep viert dit jaar zijn 25-jarig jubileum. Wat in de negentiger jaren begon met Brassierie Dudok is inmiddels uitgegroeid tot de Dudok groep met alleen in de Maasstad al 8 bijzondere restaurants. Reden voor een korte tour langs een aantal van deze spraakmakende zaken!

En route Onze eerste Dudok stop bracht ons bij de koffiebar van In de Doelen. Het is een grote zaak met een super leuk concept. Je start de ochtend in het voorste deel van de zaak met een heerlijke koffie (to go). Tussen de middag eet je er een fantastisch broodje in het hart van de zaak en heb je er dan nog niet genoeg van? ’s Avonds kan je achter in de ruimte heerlijk dineren of genieten van een lekkere wijn of een G&T. IMG_1379 Heb jij wel eens gereden op een e-bike? Nee? Dan direct gaan doen! Je zoeft er heerlijk op weg en zeker met wat minder goed weer en een flinke wind is het heerlijk. Onze fietsen kwamen van Crooze Store, een hippe tent in Katendrecht. Katendrecht is momenteel een van de populairste wijken van Rotterdam. De wijk heeft de afgelopen jaren een enorme metamorfose ondergaan en er zijn veel nieuwe initiatieven gevestigd. Van een beruchte probleemwijk waar de meeste mensen liever niet kwamen, is het nu een van de meest populaire en veilige wijken van Rotterdam. ebike Onze tweede Dudok stop bracht ons bij het Heerenhuys. En man o man, mocht ik ook eens gaan trouwen, kan dit wel eens DE locatie zijn. De prachtige tuin van het huis biedt uitzicht op de naast gelegen Euromast en dat geeft het geheel een heel romantische uitstraling. Eerlijk is eerlijk, afgezien van de hal vind de buitenkant van het huis wel mooier dan dat het binnen is, maar als je op een zomerse dag trouwt, kan de ceremonie en receptie lekker buiten plaatsvinden. heerenhuys Nog niet geopend, maar ik was als een blij ei dat we een sneak preview, en proeverij kregen, bij Hellolola, onze derde Dudok stopover. Over een maandje gaat dit Spaans georiënteerde restaurant open. Denk dan aan tapas, cava, lekker lang tafelen én een groot en zonnig terras. Wij mochten de sangria proeven en trust me …. als dat weerspiegelt wat er straks daadwerkelijk op de kaart komt ….. wordt het zeker een Rotterdamse hotspot. hellolola Onverwachte bijzonder plekjes zijn de fijnste. Restaurant de Harmonie, Dudok nr 4, is er wat mij betreft zo eentje. Het begint al goed als je binnenkomt. De zaak is chique, maar toch relaxed ingericht. Dat je je toch nog wel op je gemak voelt en niet het idee hebt dat je moet fluisteren, je kent het wel. Loop je door, dan kom je in de tuin, die eigenlijk meer een stadstuin is. Je hoort er zelfs de vogeltjes fluiten, hoe bijzonder is dat! En natuurlijk staan er in deze tuin ook voldoende tafels, zodat je er bij goed weer ook heerlijk kunt lunchen of dineren. de harmonie Slotstuk van onze trip en wat mij betreft de mooiste Dudok locatie die ik die middag heb gezien is Café Rotterdam. Het café is prachtig gelegen aan de Maas met uitzicht op de Erasmusbrug en de skyline van Rotterdam. Je kunt er terecht voor een borrel, lunch of diner. En of dat nu binnen is of buiten op het grote terras, het is genieten geblazen van het eten, de ambiance én de bediening. cafe rotterdam

Vind je het leuk om meer te lezen over wat ik allemaal meemaak? Volg mij dan op mijn persoonlijke blog via Signaalgroen.

Delen is fijn!

Heleen Ravenhorst

Heleen, moeder van 3 (25, 23 en 6) en bonusmoeder van eentje van bijna 16. Werkzaam in de communicatie bij een bedrijf en daarnaast zzp’er. Een doener, zeg maar! Met heel veel enthousiasme verzorg ik diverse marketingactiviteiten voor Hip&Hot, Simone’s Kitchen, Boxofspice en Focus on Foodies. Daarnaast schrijf ik regelmatig blogs voor Hip&Hot, Leukindenhaag en Leukopgoeree.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.