Simone's Kitchen

Melakka – Maleisie

We gingen naar Maleisie ergens in mei van 2003. Het was het jaar van de SARS epidemie en tot kort voor vertrek wisten we niet zeker of we zouden gaan of niet. Maar we kregen het groene licht en dus gingen we. Een tikkie nerveus hoe dat zou zijn, dat dan wel. Het was een vreemde ervaring om op Schiphol te komen met zo weinig mensen. Zo leeg heb ik het nog niet eerder meegemaakt en daarna ook niet meer. De aankomst in Maleisie was niet zo fijn omdat de vliegveld controle enorm was aangescherpt en een beetje vreemd ook aangezien onze temperatuur werd gemeten en allerlei andere tests werden gedaan om zeker te weten dat je geen SARS zou hebben als je binnenkwam.

Melakka Maleisie | simoneskitchen.nl

En het stomme is natuurlijk dat ondanks het feit dat je niks mankeert en je prima voelt, ga je je toch druk maken om zo’n controle. Heeft iedereen dat niet?

Onze eerste stop in Maleisie was de stad Melakka waar we de eerste nacht verbleven. We hebben geprobeerd om zo lang mogelijk wakker te blijven (ons vliegtuig landde om een uur of zes in de ochtend. Lekker vroeg dus) om de jetlag de baas te blijven maar rond een uur of vier ‘s middags konden we het niet langer tegenhouden en zijn we ons heerlijk koele bed in  Hotel Grand Continental ingedoken en hebben vervolgens voor 15 uur aan een stuk geslapen! We werden de volgende ochtend wakker om half zes en besloten dan maar op te blijven want we waren intussen natuurlijk klaar wakker. Beetje raar om weer terug naar bed te gaan na 15 uur slaap. Buiten was het nog heerlijk koel en heerlijk rustig…

melakka2

Er was nog niets open en toen we uiteindelijk uitkwamen bij de rivier (rond 10 uur ) bleek dat er zo weinig toeristen waren dat de trishaw mannen ons vervolgens de hele tijd hebben gestalkt. In de hoop dat we uiteindelijk moe werden en in hun fiets zouden hoppen. Dat hebben op gegeven moment ook maar gedaan aangezien het warm werd en de boottocht die we wilden maken niet ging gebeuren, wegens gebrek aan toeristen. Dus voor 50 ringgit hebben we ons de stad rond laten fietsen, bezochten we het sultan’s palace en een Maleisisch huis op palen.

melakka3We bezochten een aantal tempels maar er zijn er zoveel in Melakka dat je daar niet echt iemand voor nodig hebt om je te vertellen waar je ze kunt vinden. Dus na een uur of twee op de fiets zeiden we onze trishaw man gedag en gingen op zoek naar een Nonya restaurant voor een taste van de oorspronkelijke keuken uit Maleisie. We eindigen bij   Peranakan restaurant waar we voor 60 RM (ongveer 15 euro) een heerlijk maal hadden.

Next stop; Taman Negara

 

Bewaren

Delen is fijn!

Simone van den Berg

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkelaar | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.

2 comments

  1. Avatar

    Leuk om te lezen! Nadat ik afgelopen jaar in Indonesie, Vietnam en Thailand geweest ben wil ik volgend jaar naar Maleisie. Ik ben wel erg benieuwd of dit net zo makkelijk te bereizen is als de landen waar ik al geweest ben. Wat denk jij? Ik wil in mijn eentje een maand daar gaan backpacken. Thanks!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Subscribe

Schrijf je in voor nieuwe posts via email

Schrijf je in en ontvang een 7 dagen paleo maaltijdplan!