Terwijl ik door mijn oude foto’s van Vietnam aan het bladeren was vond ik het dan weer jammer dat ik toen nog niet in RAW fotografeerde, want dat had zo’n groot verschil uitgemaakt! Maar goed dat even terzijde.. 😉

Ik denk dat de Mekong Delta een van mijn favoriete gebieden in Vietnam is. Niet het schoonste en zorg ervoor dat je niet per ongeluk wat van het water van de Mekong binnenkrijgt tijdens een boottochtje, want je wordt waarschijnlijk beloont met een gevalletje van reizigers diarree.

20070226-20070226tr-018

Als je ooit naar de drijvende markt in Thailand bent geweest (Damnoen Saduak) dan weet je dat dat inmiddels meer een toerist trap is als een authentieke drijvende markt. Je drijft er letterlijk van de ene toeristenstal naar de andere. Dan zul je de drijvende markt in de Mekong des te meer waarderen. Het is echt, het is chaotisch en als tourist loop je voornamelijk in de weg… Meestal een goed teken.

20070226-20070226tr-100

Wij verbleven een nachtje op Tiger Island wat midden in het Mekong gebied is gelegen en het was een homestay… Nu moet ik eerlijk bekennen dat ik niet zo van de homestays ben. Het is leuk hoor, maar wat er vaak gebeurd is dat je ergens in een lokaal wordt gedumpt en dus helemaal niet bij een familie thuis. Als je het wel leuk vind, let dan goed op waar je terecht komt. In Thailand hebben we een hele leuke homestay gehad en deze was aardig. We zaten met 7 man bij een familie in huis. Er waren voor ons een soort veldbedden neergezet en de familie had (veel te) uitgebreid voor ons gekookt met vis, soep, beef, spring rolls, rijst, noedels… En dan voel je je toch bezwaard als je dan niet alles opeet.

20070226-20070226tr-046bw

De nacht zelf was een ervaring op zich… Of we hebben geslapen? Nou ik in ieder geval niet!.. Het was ook raar en een beetje vreemd eigenlijk. Het was na negen uur pikdonker in het gebied. Het is niet zoals in Holland waar altijd wel ergens licht brand. Donker is donker in Vietnam.

One legerbedden waren hangende bedden. Hoge hangende bedden. Dus erin en eruit klimmen was nog niet zo eenvoudig als het lijkt. Dus eerst moest er al iemand naar het toilet. Een hoop gerommel en gestommel om erin en uit te komen… Vervolgens vond iemand het nodig om om kwart voor drie ’s nachts ineens de tl buizen in de schuur aan te doen.

20070226-20070226tr-141bw-2

Vervolgens gingen twee katten onder onze bedden tekeer alsof ze elkaar wilde vermoorden (wat waarschijnlijk zo was) en niet zo veel later leek het erop alsof het hele dorp wakker werd. Maar… Tom had heerlijk geslapen… Hij wel….

20070226-20070226tr-095

Al met al; de Mekong Delta is een enorm gebied dus er is ongetwijfeld nog veel meer te zien en wij hebben natuurlijk maar een klein stukje met eigen ogen mogen bekijken. Maar definitief een must-see als je in Vietnam bent!

 

Delen is fijn!