Met alles wat er op dit moment in mijn leven aan de gang is wilde ik wat beter leren om rust te nemen. Ik ben een echte workaholic. Iets wat ik overigens jarenlang heb ontkend maar de laatste tijd kom ik erachter dat ik toch echt wel onder die categorie mensen val. Op zich niks mis mee vind ik zelf. Ik hou van mijn werk en vind het heerlijk om erin op te gaan.

Ontspannen

Ontspannen vind ik echter een stuk moeilijker. Ik kan dus soms best een beetje doorslaan met werk en vergeten dat het leven niet alleen uit werken bestaat, maar ook moet bestaan uit leuke dingen doen. Ontspannen, boekje lezen. Dat soort zaken. En zeker nu ik straks weer alleen woon, is het iets wat nog meer op de loer ligt.

Nu is het nog zo dat ik stop met werken als Tom thuis komt. Gaan we samen eten, tv kijken, dat soort dingen. Maar als hij er straks niet meer is… dan is er ook niet meteen een reden om naar beneden te gaan en te ontspannen. Niet goed.

Bewustwording

De laatste tijd merk ik dat onrustig word als er niks ‘werk-achtigs’ te doen is. Ik ben zo gewend om achter die computer of achter die telefoon bezig te zijn dat ik dan ineens niet weet wat ik moet doen als dat wegvalt. Want soms is al het werk gewoon gedaan, dus wat doe je dan?

Een van mijn voornemens is sowieso om te kijken of ik een nieuwe hobby kan vinden. Aangezien ik van al mijn hobbies zo ongeveer mijn werk heb gemaakt. Haha… Ik had dat al een keer eerder geroepen op insta stories en kreeg vervolgens allerlei suggesties, maar serieus mensen ik ga niet breien, haken of iets wat daar op lijkt… Tekenen is een goede optie… Maar goed, daar ging het nu niet over.

Mediteren

Een tijdje terug was ik naar een podcast aan het luisteren van Dr. Mark Hyman. The doctors pharmacy. Een van mijn favoriete podcasts en het ging dit keer over mediteren en meer specifiek over een techniek die Ziva technique heet en is ontworpen door Emily Fletcher. Ik kocht haar boek ‘Stress less, accomplish more‘, maar wilde toch wat meer begeleiding bij het opstarten van een meditatie ‘gewoonte’.

Ik ben dus sinds gisteren begonnen met Ziva online. Een 15 dagen durend programma waarin je stap voor stap leert hoe je moet mediteren. Wat ik vooral fijn vind aan dit programma is dat het niet zweverig is en dat je ook niet in allerlei rare posities moet gaan zitten. Onderdeel van de training is dat je bij moet houden hoe je je nu voelt en wat er straks veranderd.

Zo hoef je dus niet te gaan zitten….

Dagboekje

Dus ik dacht; ik hou het gewoon hier bij. Een van de eerste vragen is waarom ik wil beginnen met mediteren:

Om meer rust te vinden, meer balans in werk en privé en om beter te slapen.

Hoe is mijn slaap nu? Nou nogal wisselvallig. Ik slaap vaak wel goed in, maar soms ook helemaal niet. Ben ik veel te druk in mijn hoofd en kan niet stoppen met denken aan alles wat nog moet gebeuren. Vaak word ik wakker midden in de nacht. Kortom; er is nog wel veel ruimte voor verbetering!

Ik ga hier bijhouden, misschien wekelijks of iets in die van die aard… hoe mediteren me bevalt. Of het wat voor me doet en hoe ik me voel.

Delen is fijn!