Meditatie verslag week 2

Inmiddels ben ik al ergens op dag 15 van mijn meditatie “avontuur” en ik had beloofd dat ik een regelmatige update zou geven. De online cursus van Ziva online is inmiddels afgelopen. Die duurde precies 15 dagen. Na die 15 dagen is het de bedoeling dat je zelf doorgaat met mediteren natuurlijk.

2 x per dag 15 minuten

Op het moment hou ik twee keer per dag voor 15 minuten een meditatie aan. ’s Morgens als ik net wakker ben en ’s middags voor het eten. Het idee is dat je het in de ochtend doet voor je gaat koffie drinken, ontbijten of iets anders en ’s middags voor het avondeten.

Wat vind ik ervan?

Tja, wat zal ik ervan zeggen; in de facebook groep van ziva online hoor je allemaal mensen die aan het ‘ontstressen’ zijn. Dat is oude stress die je lichaam verlaat door te mediteren. Dat kan zich uiten op allerlei verschillende manieren dus het is lastig om te zeggen of dat nou gebeurd bij mij of niet.

Rust

Het kan ook dat het langer duurt. Bij sommige mensen duurt dat een maand, bij anderen nog veel langer. Wat ik tot nu toe wel vind is dat het prettig is om aan het eind van een drukke werkdag even een kwartiertje voor jezelf te hebben. Mijn middagmeditatie is dus zeker favoriet. In de ochtend heb ik dan een beetje het gevoel dat ik even verder slaap. Haha.

Mediteren week 2

Op sommige dagen vind ik het irritant dat ik stil moet gaan zitten terwijl ik nog 1000 dingen moet doen. Misschien zijn dat juist de momenten dat het goed is om dat dus niet te doen.

Is meditatie wat voor mij?

Daar ben ik dus nog niet helemaal uit. Ik blijf er voorlopig nog even mee doorgaan. Ik heb natuurlijk nog geen routine en moet er ook nog wel aan wennen maar we zullen eens kijken wat de komende tijd brengt. Wordt vervolgd dus!

Delen is fijn!