Simone's Kitchen

Mayonaise zelf maken

Zelf mayonaise maken

Zelf mayonaise maken

Er zijn veel manieren om mayonaise te maken. Sommige duren wat langer als anderen maar hier heb ik een lekker recept voor de “ouderwetse” manier van mayonaise zelf maken. Zorg ervoor dat alle ingredienten die je gaat gebruiken op kamertemperatuur zijn voor je gaat beginnen. Dit zorgt ervoor dat je minder kans hebt dat je mayonaise in de schift gaat.

Wees in het begin voorzichtig met de hoeveelheid olie toevoegen. Een dun straaltje tot de mayonaise begint te binden, dan kun je wat sneller gaan schenken.

Variatie is makkelijk

Dit is de basis smaak maar je kunt het natuurlijk variëren zoals je zelf wilt. Denk aan wat citroenschil voor een lekkere citroenmayonaise, wat chili als je een pittiger mayo wilt. De rij met mogelijkheden is eindeloos!

Door het toevoegen van de olie wordt je mayo dikker. Blijft ie dus te dun dan moet je meer olie toevoegen. Is het te dik geworden dan kun je dit oplossen door weer wat zuur toe te voegen. Hierdoor wordt het mengsel weer wat dunner. Ik heb weleens gehoord dat je de mayonaise au bain marie kunt verwarmen als het onverhoopt toch in de schift is geraakt. Dit heb ik nog niet zelf uitgeprobeerd maar als het toch als schift is het de moeite van het proberen waard of je het nog kunt redden. Au bain marie verwarmen tot het weer uit de schift raakt is dan het advies

Homemade mayonaise | insimoneskitchen.com
Zelfgemaakte mayonaise | simoneskitchen.nl
Print recept Pin recept
0 van 0 stemmen

Eigengemaakte mayonaise

Totale tijd: 20 min

Ingrediënten

  • Scheutje witte wijn azijn
  • 1 eidooier
  • 1 tl mosterd
  • zonnebloemolie
  • zout
  • peper
  • peterselie
  • limoen

Instructies

  • Doe een beetje witte wijn azijn in een schaal, voeg een eidooier toe en een beetje mosterd. Roer deze met een garde samen tot het belletjes aan het oppervlak vormt. Begin dan langzaam met het toevoegen van de zonnebloemolie en blijf roeren tot het gaat binden. Zodra dit gebeurt kun je wat sneller de olie toe gaan voegen en blijf doorgaan tot de olie de juiste consistentie heeft. Zo simpel is het!
  • Voeg peterselie, peper, zout en limoen toe naar smaak.

Wil je de mayonaise maken maar dan heel snel? Check dan dit recept voor de allersnelste mayo (en net zo lekker!)

Delen is fijn!

Simone van den Berg

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkelaar | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met Tom (aka de dude) en hun twee katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Subscribe

Schrijf je in voor nieuwe posts via email

Schrijf je in en ontvang een 7 dagen paleo maaltijdplan!