Kokos en rabarber; ik vind het een heerlijke combinatie. In dit makkelijke recept voor een rabarbercake met kokos laat ik je zien hoe je de twee combineert.

rabarbercake met kokos

Rabarbercake met kokos

Deze rabarbercake met kokos is de tegenhanger van de glutenvrije rabarbercake die ik een tijdje geleden al deelde. Ze lijken op elkaar, met dit verschil dat de een glutenvrij is en deze dus niet. Ik maakte de rabarbercake midden in een periode waarin we druk waren met het maken van mijn eerste kookboek, Heerlijke Chaos (niet meer verkrijgbaar). Een gekke periode, want ik zat in een rolstoel, na het ongeluk december 2015 dus je kunt je misschien voorstellen dat fotograferen en in een rolstoel zitten de nodige uitdagingen gaf.

Maar goed, ik werd wel steeds handiger met die rolstoel en ik kon wel makkelijk bij de oven. Dus tja, het ging wel. Dus maakte ik deze heerlijke rabarbercake met kokos.

Door het gebruik van de rabarber blijft de cake lekker smeuïg en is het ook na een paar dagen nog heerlijk. Sterker nog; de tweede dag vonden wij de cake nóg lekkerder. Hij is niet overdreven zoet. Er gaat weliswaar 200 gram suiker in, maar door het zure van de rabarber wordt dat grotendeels weer opgeheven.

rabarbercake met kokos

Met icing

Vind je het niet zoet genoeg dan kun je de rabarbercake met kokos natuurlijk serveren met bijvoorbeeld een lekkere klodder gezoete slagroom of je kunt er een icing van maken. Een rabarbericing is het leukste maar daarvoor moet je dan wel ook een rabarbercompote maken. Het vocht daarvan kun je dan weer gebruiken om de rabarber icing te maken.

Uiteraard kan een gewone icing ook. Die maak je door wat eetlepels poedersuiker te mengen met – bijvoorbeeld – wat citroensap. Doe er niet teveel tegelijk bij. Roer het eerst goed door zodat het goed gemengd is voor je de volgende hoeveelheid toevoegt.

Een kokos icing kan denk ik ook. Dat heb ik niet geprobeerd maar bedenk ik me nu net. Lijkt me eigenlijk ook wel heel erg lekker bij deze rabarbercake met kokos. Aan jou om het uit te proberen!

Gek op kokos? Probeer dan ook deze kokoscake met chocola.

rabarbercake met kokos

Rabarbercake met kokos

3.75 van 4 stemmen
GangKoek en gebak
KeukenHollandse keuken

Een lekkere rabarbercake. Dit keer met kokos!
Decoratief klokje bereidingstijd
voorbereiding 10 minuten
bereiding 45 minuten
totaal 55 minuten

10 personen

Materiaal

  • Cakeblik 25 cm

Ingrediënten

  • 250 gr bloem
  • 1,5 tl bakpoeder
  • 1/2 tl zout
  • 150 gr kokosmelk
  • 3 eieren
  • 200 gr suiker
  • 150 gr kokosolie gesmolten (kun je vervangen door boter)
  • 250 gr rabarber
  • 50 gr geraspte kokos

Hoe maak je de rabarbercake met kokos

  • Verwarm de oven voor op 180 ˚C.
  • Doe in een kom bloem, bakpoeder en zout bij elkaar. In een andere kom doe je de kokosmelk en de eieren en die klop je samen.
  • Doe de kokosolie en de suiker bij elkaar in de beslagkom van je mixer. Klop tot het een glad mengsel is. Voeg de helft van het bloemmengsel toe en klop door. Voeg de helft van het ei/melk mengsel toe en klop weer even. Voeg de andere helft van de bloem erdoor en vervolgens de andere helft van het ei-mengsel.
  • Roer op het laatst de rabarber en de geraspte kokos erdoor. Doe over in een ingevet cakeblik en zet in de oven voor ongeveer 45 minuten. Check of het gaar is door met een houten prikker in de cake te prikken. Komt de prikker er schoon uit dan is de cake gaar. Zet hem anders nog even terug in de oven.

Voedingswaarde per portie

Calorieën: 380kcal | Koolhydraten: 42g | Eiwit: 5g | Vet: 23g | Verzadigd vet: 19g | Meervoudigd onverzadigd vet: 1g | Enkelvoudig onverzadigd vet: 2g | Transvet: 0.01g | Cholesterol: 49mg | Natrium: 141mg | Kalium: 253mg | Vezels: 2g | Suiker: 21g | Vitamine A: 97IU | Vitamine C: 2mg | Calcium: 70mg | Ijzer: 2mg

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!

Delen is fijn!

Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via die link iets besteld ontvang ik hiervoor een kleine commissie. Het kost jou niks extra. Voor meer informatie check onze privacy policy.

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkeling | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor | Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.