Magnoliabark en slapeloosheid | simoneskitchen.nl

Na maanden slecht slapen kun je behoorlijk wanhopig worden. Ik heb er al eens eerder een stuk over geschreven hier met tien soort van standaard “oplossingen” maar het blijft een feit dat die rottige overgang een behoorlijke impact kan hebben op je slaappatroon. Behalve opvliegers had ik niet echt ergens last van tot ineens die slapeloze nachten me behoorlijk begonnen op te breken.

Gebroken wakker worden

Ik viel als een blok in slaap om vervolgens een of twee uur later weer wakker te worden en dan helemaal klaarwakker te zijn. En dan uiteindelijk rond een uur of half zes ’s ochtends – volledig geradbraakt – weer in slaap te vallen. Als de wekker dan 5 minuten later gaat voel je je als een zombie. Dat helpt niet echt. Tijdens de ochtendtrainingssessies met Nicole (mijn personal trainer) hadden we het daar over. Nicole noemde toen iets dat Magnolia bark heette en dat zou kunnen helpen bij slapeloosheid.

Magnolia bark en slapeloosheid | simoneskitchen.nl

Ik zocht het op. Vond wat artikelen in het Engels over het gebruik van de magnolia boom in traditionele Chinese en Japanse geneeskunt. Het extract van de magnolia bast (of bark in het engels) werd gebruikt om angst en nervositeit te verbeteren en slaap. De lijst met aandoeningen die mogelijk baat zouden hebben bij het gebruik van magnolia was lang. Menstruatiepijn, buikpijn,  hoesten, asthma enzovoort. Je kunt het hele artikel hier lezen als je wilt. De lijst met bijwerkingen was minstens net zo lang. En de conclusie vervolgens dat er nog niet genoeg onderzoek naar is gedaan.

Wel of niet?

Ik twijfelde dus nogal of ik het moest gaan gebruiken. Maar toen ik erachter kwam dat ze het onder andere bij Body & Fit shop verkochten moest ik het proberen. Bovendien kost het echt niks (€ 2,90 voor 60 stuks) Ik bestelde dus een potje met 60 capsules. (merk is Swanson voor als je het ook wilt proberen) En begon met het nemen van 1 capsule per dag. De eerste vier dagen gebeurde er niks. Sliep nog net zo slecht als voorheen, maar gaandeweg begon ik minder last te krijgen van slapeloosheid en ik kan nu (3 weken verder) zeggen dat ik een heel stuk beter slaap.

Ja ik word nog wel af en toe wakker, maar slaap dan weer makkelijk in. Ik zweet nog steeds ’s nachts en daar word ik soms ook wakker van, maar ook dan slaap ik makkelijk weer verder. Het is altijd lastig te zeggen of het nu door de magnolia komt of door wat anders, maar na maanden van slecht slapen lijkt het toch door de magnolia bark te komen.

Bijverschijnselen

Een van de bijverschijnselen schijnt duizeligheid te zijn. De afgelopen paar dagen had ik daar een beetje last van tijdens het opstaan, maar dat had ik wel vaker. Dus dat is nog onduidelijk.

Voorlopig ben ik er heel erg blij mee dus wilde dat jullie eigenlijk niet onthouden. Het valt niet helemaal in de categorie “baat het niet, dan schaadt het niet” maar voorlopig werkt het voor mij. Bovendien is slecht slapen volgens mij veel slechter voor een mens.

Edit: Ik ben uiteindelijk gestopt met de Magnolia Bark. Ik kreeg steeds meer last van duizeligheid en doordat ik inmiddels mijn voedingspatroon heb aangepast blijkt dat net zo goed te werken. Het zal wellicht voor sommige mensen een uitkomst zijn, voor mij waren de bijverschijnselen uiteindelijk te vervelend.

Disclaimer: Ik ben op geen enkele manier gevraagd om over dit product te schrijven. Dit zijn puur mijn eigen bevindingen

 

Bewaren

Delen is fijn!