Macelleria Falorni, Greve in Chianti | simoneskitchen.nl

Op reis proberen we altijd om er de nodige food gerelateerde dingen in te verwerken. En nee, dat zijn niet alleen restaurants of lunchplekken maar ook waar komt het eten vandaan, hoe wordt het gemaakt en uiteindelijk waar kun je het kopen. Dus toen Sandra in haar reisgids had opgedoken dat de oudste worstenmaker van Italië in Greve in Chianti zat, moesten we daar natuurlijk een bezoekje aan brengen.

Macelleria Falorni bestaat al sinds 1806 en produceert al die jaren al diverse soorten salami. De worsten worden gemaakt van free range varkens en gemengd met allerlei lekkere kruiden en specerijen om een van de beste worsten te produceren die wij geproefd hebben. De winkel zelf is een feestje in rond te lopen (even aangenomen dat je geen vegetarier bent want dan wordt het ineens een heel stuk minder gezellig)

Macelleria Falorni | simoneskitchen.nl

De prijzen van de enorme prosciutto die overal door de winkel heen hangen varieert echt enorm. Van redelijk betaalbaar tot schrikbarend duur. Prosciutto hebben we niet gekocht maar uiteraard wel de nodige worsten…. Die konden we die avond lekker met vers brood genieten in onze ‘villa’.

Macelleria Falorni | simoneskitchen.nl

De typische salami uit Toscane (Tipico Toscano) de Capocollo wordt gemaakt van varkenshoofden en nekken. Dit is traditioneel het mooist gemarmerde stuk vlees van het varken. De worst wordt vervolgens gerijpt in een donkere, droge ruimte waardoor het de unieke smaak en aroma krijgt. Er is hiervan ook “Siena” variatie met knoflook en wilde venkel. Ik vind venkel een van de fijnste toevoegingen in droge worst. Als je dat nog niet kent; zeker een keer proberen. Je kunt het in Nederland o.a. ook vinden bij Brandt en Levie. Dat is dan natuurlijk niet typisch Toscaans maar wel heel erg lekker.. 😉 En wat makkelijker om aan te komen.

Macelleria Falorni | simoneskitchen.nl

Macelleria Falorni heeft twee vestigingen; eentje in Greve in Chianti die wij bezochten en eentje in Florence.

  • Address
    Piazza G. Matteotti, 71
    Greve in Chianti (FI)
Florence – Via Palmieri, 35/37
Florence
openingstijden en meer info vind je hier

Delen is fijn!