Simone's Kitchen

Aan de keukentafel bij Maartje van vanBLIK

Fotoshoot…

We hebben vaak leuke fotoshoots, maar soms springt iemand er echt uit. Omdat het heel gezellig is of omdat het product heel leuk is. In het geval van vanBLIK was dat beide het geval. We hadden – tussen het werken door – lol en ik vond het verhaal van Mooms, Maartje en vanBLIK zo leuk dat ik het hier ook wilde delen. Ik vroeg Maartje om een paar vragen te beantwoorden en voila, alles over vanBLIK!

Vertel eerst eens wat meer over jezelf en hoe je er toe bent gekomen om Van Blik te starten

vanBLIK blikken bevatten écht lekkere, verantwoorde maaltijden in blik: chili con carne, kip in kruidige kokossaus en vega curry madras. De maaltijden bevatten geen conserveermiddelen of smaakversterkers, beperkt zout, en zijn suikerarm. En wat veel mensen niet weten, eten uit blik bevat net zoveel vitaminen en voedingswaarde als vers. Gewoon goed eten dus. Serveer er wat rijst bij of een lekker broodje en je hebt een perfecte lunch of maaltijd voor twee. Waarom ik vanBLIK begon? Ik vond het onterecht dat blik niet op waarde geschat wordt, juist in de huidige tijd, waar gemak een belangrijk goed is. Daarnaast ergerde ik me aan die nodeloze verspilling van plastic die komt kijken bij een maaltijd, en zeker bij de zogeheten snelle hap.  Daarom begon ik in 2015 vanBLIK. Gestart in mijn eigen keukentje, waar ik goede homemade happen liet inblikken bij een lokale, ambachtelijke slager. Daarna kon ik dankzij de AH Product Pitch, waarbij ik met vanBLIK tweede werd, gaan opschalen. Met maaltijden die nog steeds volledig op eigen receptuur zijn en met liefde zijn samengesteld.

Maartje en Mooms

Wat maakt van blik zo anders dan de al bestaande maaltijden in blik?

vanBLIK is gezond, lekker, gemakkelijk, handig voor onderweg, binnen een mum van tijd klaar en bij uitstek geschikt voor mensen die willen genieten van lekker eten maar daar niet altijd veel tijd aan willen kwijt zijn.

Is blik wel gezond om je eten in te verpakken?

Absoluut! Blik is gezond voor mens én milieu. Blik is namelijk super energie efficiënt (oneindig recyclebaar, minder CO2 uitstoot en minder voedselverspilling). De maaltijden bevatten dus geen conserveermiddelen of smaakversterkers. De blikken zijn compleet licht- en luchtdicht verpakt en daarmee een veilige manier om eten lang in te bewaren. Je hoeft echt niet bang te zijn dat eten in blik slecht is voor je gezondheid, dat is helaas een hardnekkig misverstand.

Hoe zie jij van blik verder ontwikkelen? Heb je daar al een beeld van?

Natuurlijk hoop ik dat vanBLIK ontzettend gaat groeien en heel erg bekend wordt in Nederland. Waarom ik hierin geloof, is omdat ik mensen graag de gemakkelijke optie wil geven om van een verantwoorde, gezonde kant-en-klare maaltijd te kunnen genieten, uit een verpakking die zich al 200 jaar geleden bewezen heeft. Inblikken is gewoon een prachtige en ambachtelijke vorm van conserveren.

Waarom moeten we allemaal Van Blik gaan proberen?

Naast het gemak wil ik mensen met vanBLIK ook stimuleren om te genieten van ‘normaal’ eten, geen doorgedraaide superfoods of oververhipte bessen voor de happy few, maar ook geen ongezonde maaltijden met bakken aan zout en suikers. Met vanBLIK wil ik laten zien dat een snelle hap ook ‘gewoon’ lekker en uitgebalanceerd voor je gezondheid is.

Waar kun je Van Blik krijgen?

vanBLIK staat bij de Albert Heijn in het schap naast de rookworsten. Zoek naar de blikken met de witte etiketten met vrolijke tekeningen! Uiteraard kan je het ook op ah.nl bestellen. Daarnaast ligt vanBLIK ook in de outdoorwinkels van Bever en kan je online bestellen via bever.nl.

Wie is Mooms?

Haha, ja, Mooms! Mooms is dé mascotte van vanBLIK. We vertellen er altijd bij dat hij eerst onderdeel was van een boot, een strandstoel en een drumstel. En nu is het gerecycled naar een blik van vanBLIK. En Mooms zit heel lekker in z’n blik. Mooms is vrolijk en avontuurlijk. Soms levert dat een deukje op, maar dat hoort erbij. Altijd in voor iets nieuws, maar ook groot fan van ontspanning. Racefiets versus hangmat, dat idee. Hij staat voor authenticiteit én voor het groepsgevoel. Voor beleving, openstaan voor nieuwe ervaringen en genieten van het leven. Mooms aanschouwt, beleeft, voelt, praat, ruikt, raakt aan, ondergaat, maar oordeelt nooit. Dat maakt hem wereldwijs. Hij gaat erop uit! Het avontuur beleven met altijd vanBLIK-jes in z’n tas.

Vanwaar een mascotte?

Mooms is geboren om consumenten zich kunnen laten identificeren met de ontdekker / maker van vanBLIK! Want waar Mooms voor staat, daar staat vanBLIK voor. Geen moeilijk geneuzel met superfoods, of je moeten houden aan allerlei dieetregels. Maar wel goed voor jezelf en je omgeving zorgen. De wereld een beetje mooier en smakelijker maken, daar staat Mooms voor!

Wil je meer over vanBLIK weten dan kun je natuurlijk ook een kijkje nemen op de website

 

 

 

Delen is fijn!

Simone van den Berg

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkelaar | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.

3 comments

  1. Avatar

    Wat schrijf je goed Simone en wat een leuk concept dit merk, daar mogen ze trots op zijn! Leuk om te lezen 🙂 Liefs, Merel

  2. Pingback: Vegetarische Curry madras met bloemkool couscous | Simone's Kitchen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Subscribe

Schrijf je in voor nieuwe posts via email

Schrijf je in en ontvang een 7 dagen paleo maaltijdplan!