Van camping naar glamping

Als kind groeide ik op met kamperen. Toen we heel klein waren waren de vakanties standaard naar een huisje aan zee, maar zodra we groot genoeg waren gingen we met de auto en vouwwagen plus tentje voor mijn zus en ik, naar Frankrijk, Oostenrijk en Duitsland. Echt comfortabel was dat nooit. Tuurlijk vonden we het als kinderen geweldig. We waren buiten en meestal zaten we ergens aan het water. Of dat nou een meer was of een zee.

Eenmaal uit huis kampeerde ik nog wel eens sporadisch maar eigenlijk nooit meer zoals in die tijd. Dus toen ik een uitnodiging kreeg om eens te komen kamperen in een van de vouwwagens van Smitveld was ik nieuwsgierig. Niet alleen naar de vouwwagen zelf maar ook naar de bijhorende Smitveld Cuisine. Een compleet ‘keukenblokje’ met een driepitsgasstel, aanrechtje en een opbergkastje. Bovendien hoort er een koelkast bij.

Camping de Lakens

De locatie die we uitkozen was Camping de Lakens in Bloemendaal. Ideaal gelegen nabij het strand en min of meer in natuurgebied De Kennemerduinen. Wij hadden ook nog eens de mazzel dat we een heerlijk plekje hadden aan het uiteinde van een pad. Het was nog rustig op de camping maar dat zal ongetwijfeld de komende weken veranderen.

Op de camping werden we welkom geheten door de familie Smitveld. Smitveld vouwwagens is opgericht door Theo en Jose en in eerste instantie eigenlijk geboren uit het feit dat hun kampeerervaring niet meteen uitblonk in gemak. Dat moest anders kunnen dacht Theo en hij ging aan de slag met ontwerpen, waarbij José de naaimachine hanteerde voor het maken van het tentdoek. En een bedrijf was geboren…

Lees het volledige verhaal over het ontstaan hier.

Van ongemak naar gemak

Dat ongemak; dat herken ik wel want ik heb mijn ouders nog wel eens horen vloeken tijdens het opzetten van onze vouwwagen. En kijk ook maar even naar het verschil tussen die vierkante tent en de mooi gestroomlijnde vouwwagen waar wij de vorige week in sliepen.

Bed van Smitveld vouwwagen
De binnentent met comfortabel bed

Het grootste verschil is ongetwijfeld het heerlijke bed wat er nu in zit. Een ruim bed van 140 x 200 met een dikke matras en inclusief vering! Het was onze eerste nacht nogal koud maar dat hebben we de volgende dag wel opgelost. Het blijft natuurlijk wel kamperen en als de temperaturen dan tegen de nul aanzitten. Haha…

De Smitveld Cuisine

Als je kijkt naar de foto waarbij mijn vader aan het pannenkoeken bakken was (op een gammel inklaptafeltje en met 1 pitje) en je vergelijkt dat met de Smitveld Cuisine dan is het niet moeilijk voor te stellen dat het gemak en comfort vele malen groter is. Het aanrecht is ruim en je kunt pannen, borden, bestek en meer kwijt in de kast onder je driepits gasstel. Het geheel is niet zwaar dus ook makkelijk te verplaatsen zodat je met mooi weer buiten kunt koken en met minder mooi weer binnen in de voortent.

Niet te ingewikkeld

Ga je trouwens koken op de camping maak het jezelf dan niet al te ingewikkeld. De bovenstaande twee maaltijden kookten wij tijdens ons verblijf op De Lakens. De eerste is een Griekse broccolisalade (zelfde als deze griekse salade met bloemkoolrijst) maar dan met broccoli ipv bloemkool en met feta.

De tweede maaltijd is een eenvoudige pasta met spekjes, spinazie, champignons en boursin. Heerlijk! En lekker snel klaar.

Smitveld vouwwagen
De tenttrailer aan de achterkant

De vouwwagens zijn te koop maar óók te huur. Ideaal als je het eens een keer een week uit wilt proberen. Het is bovendien in deze gekke coronatijden ook fijn dat je dan je eigen huisje bij je hebt. De tenttrailers staan binnen 6 minuten heb ik me laten vertellen. Ik moet er wel bijzeggen dat we dat niet hebben meegemaakt want Maarten en zijn ouders hadden dat al voor ons geregeld. Ik kan het dus niet uit eigen ervaring zeggen en ik kan me zo voorstellen dat een klein beetje oefenen dan vast ook handig is.

Camping de Lakens is dan een top keuze als je lekker dicht bij het strand wilt zitten en midden in de natuur wilt overnachten. Hou wel je eten binnen want de meeuwen liggen continue op de loer! Een van die brutale rakkers was zelfs even de tent ingevlogen toen wij tijdens het afruimen even naar het toiletgebouw liepen. Er was gelukkig niks te halen maar voor je er erg in hebt zit er een meeuw in je tent. En geloof me, die zijn groot!

Kamperen op camping de lakens

Al met al hebben wij twee heerlijke dagen gehad op Camping de Lakens met de fijne vouwwagen van Smitveld. Ben je op zoek naar wat comfortabeler kamperen? Dan kan ik deze vouwwagens van harte aanbevelen. Meer info vind je op de website.

Delen is fijn!