Kunstlokaal Maastricht | simoneskitchen.nl

Lunchen tussen de kunst

Afgelopen week waren Alexandra en ik er even tussenuit. Dat is af en toe best lekker. We werken natuurlijk heel erg veel samen, dus je kunt je afvragen of we elkaar na weken samenwerken niet zat zijn, maar als je een niet-werk gerelateerd uitje hebt kom je toch vaak tot goede ideeen 🙂 (en meer daarover volgt later)

We waren te gast bij Niki Mullenders die hartje Maastricht een prachtig klein boetiekhotel heeft, Hotel Dis en sinds kort ook van donderdag t/m zondag een fijne lunch verzorgt.

Kunstlokaal Maastricht | simoneskitchen.nl

Je hebt natuurlijk in een stad als Maastricht genoeg keuze als het gaat om de lunch. Maar wij vonden het Kunstlokaal echt wel een aanrader. Het is er licht en aan de muren hangt – de naam zegt het al natuurlijk – kunst. De kunst zelf wisselt eens in de 6-8 weken en eerlijk is eerlijk, niet alles was helemaal onze smaak, maar als er iets persoonlijk is dan is het wel kunst. Voorheen bestond Gallerie Dis al maar het aantal bezoekers naar de gallerie nam af en Niki, die in 2013 bij het bedrijf instapte en het nu runt samen met haar moeder, besloot om het concept ‘Lunchen tussen de kunst’ te introduceren.

Kunstlokaal Maastricht | simoneskitchen.nl

Op de kaart van het kunstlokaal staan eenvoudige gerechtjes maar wel met erg veel smaak. Vanwege vergunningen en dat soort geneuzel mag Niki geen volledige keuken draaien dus de lunchkaart is daarop gebaseerd. Voornamelijk gezonde gerechten, vers en veel huisgemaakt. Heb je een allergie of eet je liever glutenvrij dan is dat allemaal geen probleem. Wel even van tevoren aangeven!

kunstlokaal4

Wij hadden een heerlijke geitenkaas salade, een combi schotel met brood, kaas en homemade hummus, een wrap en sloten af met een pompoentaart. Ik had graag nog de high tea uitgeprobeerd maar ja, zoals dat gaat kan een mens maar een bepaalde hoeveelheid eten natuurlijk. Dat bewaren we voor een volgende keer.

kunstlokaal5

Comfortabel verblijf in hartje Maastricht

Een combinatie verblijf met het hotel is sowieso een aanrader want je bent op loopafstand van het centrum. Hotel Dis heeft een aantal parkeerplaatsen ter beschikking (tegen vergoeding) zodat je de auto ook meteen kwijt bent. (Enne… het is zo centraal dat je met gemak tussendoor je inkopen even kunt dumpen in de auto of in het hotel… :))

Hotel Dis | simoneskitchen.nl

Ook in de kamers en door het hele hotel vind je kunst aan de muren en op de tafels. De inrichting van het hotel zelf is verder mooi, sfeervol ingericht en comfortabel. Al met al een absolute aanrader voor een lekkere lunch of om een weekendje weg in eigen land te doen!

Hotel Dis en het Kunstlokaal zijn gelegen aan de Tafelstraat 28, 6211 JD Maastricht.

Hotel Dis | simoneskitchen.nl

Disclaimer: Wij waren in Maastricht op uitnodiging van Het Kunstlokaal, maar alle meningen zijn zoals gebruikelijk die van mijzelf.

Delen is fijn!