Het is heet… Vreselijk heet en de ramen in de auto kunnen het feit dat er geen airco in de auto zit nieet goed maken dus we lijden in stilte… Een gesprek is volledig onmogelijk door het lawaai van de open ramen in de auto. Maar ze dicht doen is nog veel minder een optie als de temperaturen dicht bij de 40 C liggen… Het leven in de Provence kan zo zijn.. En terwijl ik hier slechts voor een paar dagen ben kan ik je nu al zeggen dat warm lekker is, maar heet niet zo…
Les Verger des Papes | simoneskitchen.nl


Natuurlijk hadden we dit jaar ook onze fair share aan warme dagen gehad in Nederland en echt, ik klaag niet… het is snel weer herfst en ik heb zelfs de eerste herfst al in de lucht gevoeld!

Terug naar onze reis naar het restaurant waar we op deze warme dag lunch zouden hebben.
20130904-MH2A6926
Onze eindbestemming lag boven op een heuvel en natuurlijk is het wel mogelijk om er met de auto te komen, maar wij parkeren de auto in de enige lege plek op het stadsplein welke volledig gevuld is met lunchende fransen. Het is Frankrijk tenslotte en daar werk je niet door met een boterham achter je computer. Mais non! Daar ga je uitgebreid lunchen. Kantoren en winkels sluiten voor de lunch, en de restaurants zijn tot de nok gevuld met mensen. Ik hou van die cultuur. Kunnen we dat ook niet in Nederland invoeren?

verger2
Het is een behoorlijke klim naar het restaurant maar het is het absoluut waard. Het uitzicht vanaf het terras is geweldig, je kijkt uit over de Cote du Rhone vallei en door de hoogte is er een licht briesje, wat de hitte weer enigszins dragelijk maakt.

Wij kiezen voor het zeer betaalbare dagmenu, wat bestaat uit een mooi stuk zalm, Perfect klaargemaakt. Het hoofdgerecht is een eendenfilet die lekker is, maar veel te gaar naar mijn smaak. We eindigen met een vijgentaartjes met heerlijk lavendel ijs, waar nu net de juiste hoeveelheid lavendel in zit.

Al met al een prima plek om lunch te hebben als je in het gebied bent (en goed om te combineren met een bezoek aan een van de wijngaarden!)

20130904-MH2A6963

20130904-MH2A6955

Le Verger des Papes

Restaurant Provencal et Cave de Caractère
04 Rue du Château
84230 Châteauneuf du Pape – Provence / France
Tél : +(33) 4 90 83 50 40 – Fax : +(33) 4 90 83 50 49

contact@vergerdespapes.fr

• Dans Châteauneuf-du-Pape suivre la direction “Château”
• Parking “Château des Papes”
• Le restaurant se trouve dans la descente à 35 m sur la gauche

La cave du Verger des Papes quelques mètres en-dessous.

Delen is fijn!