Ik luister regelmatig een podcasts terwijl ik een lekker rondje ga wandelen. Zo heb je wat te doen (behalve.. tsja.. het wandelen dus), en ben je binnen no-time een uur verder. Maar de wereld van podcasts is duizelingwekkend groot, en waar begin je dan. Hoewel ik meestal luister naar duistere moordverhalen (ja, dat is een soort guilty-pleasure..), vind ik een podcast over eten ook heerlijk om naar te luisteren. Ik tip je een aantal toffe podcasts. 

Eetgeheimen

In Eetgeheimen interviewt Miljuschka elke week een andere interessante gast. Leuk aan de podcast is bovendien dat het favoriete gerecht van de geïnterviewde ook verschijnt op de site. Dus als je honger krijgt van het luisteren, kun je daarna meteen aan de slag om het recept te maken!

Cheft 

In Cheft gaat Hiske Verspille, culinair recensent en voedselverslaggever bij Volkskrant, in gesprek met de crème de la crème van de Amsterdamse kookwereld. De gesprekken worden gevoerd aan de keukentafel, en Hiske kijkt letterlijk in de pannen mee. Hierdoor worden de gesprekken persoonlijk en reuze interessant. Ze maakt overigens al een tijdje geen nieuwe afleveringen meer (in verband met corona) maar de oude afleveringen zijn net zo leuk om terug te luisteren! 

Wat schaft de podcast 

Deze podcast gaat over lekker eten en drinken. Zelf koken, buiten de deur eten. Jonas Nouwen en Jeroen Doucet praten over nieuwe trends, classics en recepten. Álles komt voorbij. Alleen al voor de naam zou ik luisteren. 

The Dave Chang Show 

Deze podcast is in het Engels, maar zo het luisteren waard. Dave Chang is sowieso een van mijn favoriete chefs (Momofuku staat hoog op mijn ‘go to’ lijst), hij maakt ook nog eens tv programma’s voor Netflix en hij is een mega interessante man. Als hij dan over eten, chefs, hun inspiratie, het creatieve proces en roem gaat praten, kan het niet anders dan interessant zijn. 

De keukencast. 

Alweer zo’n naam die bij mij meteen punten scoort. Kookboekenschrijfster Eva Posthuma de Boer praat in elke aflevering met twee gasten over 1 specifiek ingrediënt. De oorsprong, de eigenschappen en culinaire mogelijkheden. Mega interessant en leerzaam! 

Delen is fijn!