Simone's Kitchen

Luang Prabang – Laos

Als ik een plek zou moeten kiezen om heen te gaan in Laos dan is Luang Prabang zeker een van mijn favorieten.

Minpunt; het is er behoorlijk toeristisch, wat al snel gebeurd als een stad leuk is en er allerlei bezienswaardigheden zijn. Dus ik dacht ik noem willekeurig een paar dingen die wij gedaan hebben in Luang Prabang.

Joma cafe Luang Prabang | simoneskitchen.nl

Joma cafe

Ontbijt bij Joma cafe; Franse stijl bakerij met goede koffie. Er zijn meerdere locaties in de stad en ze hebben een vestiging in Phnom Penh ook.

Huur een fiets!; er zijn meer dan genoeg fiets verhuur bedrijven in Luang Prabang dus zoek er eentje uit met fatsoenlijke fietsen en neem er eentje mee voor de dag. Het is er prima te doen en het briesje tijdens het fietsen zal je goed doen!

20130212-MH2A2827

De meloen tempel (Wat Aham) is een van de vele tempels in de stad en wel een van mijn favorieten. De mozaiek tempel zou mooier moeten zijn maar toen wij er aan kwamen was er net een hele kudde Chinezen neer gestreken en was er geen doorkomen aan.

Villa Tavandang ; er zijn enorm veel guesthouses en hostels en hotels in Luang Prabang dus je zult niet meteen problemen hebben om iets te vinden, maar wil je wat uit het centrum zitten maar wel nog op loopafstand in een prima hotel dan is deze kleine een aanrader. Wij hadden een prima kamer, beetje jammer dat we uitkeken op de internetroom.. Haha… Maar goed, we komen niet in een hotel zitten voor het uitzicht toch? O en als je denkt dat je daar even goed je foto’s kunt uploaden; niet doen. Het internet is bedroevend traag dus als je hier je foto’s gaat uploaden wordt je niet blij!

Villa Tavandang | simoneskitchen.nl

Villa Tavandang

Lunch bij de rivier; rondom de rivier zitten een aantal leuke tentjes en koffie huizen en dit is een ideale plek om te lunchen of gewoon te chillen met een biertje of ander koud drankje. Pakdee is een goede keuze voor een lekkere koffie. Mensen kijken is natuurlijk ook altijd leuk. Of – zoals in ons geval – zien hoe een zwarte kat een hagedis vangt. We hebben nog geprobeerd om de hagedis te redden maar hij was niet zo slim en rende elke keer weer terug naar de kat! Hij heeft het dan ook niet na kunnen vertellen…

We hebben nog geprobeerd om de hagedis te redden maar niet gelukt!

We hebben nog geprobeerd om de hagedis te redden maar niet gelukt!

Coconut garden ; vrij duur voor Laotiaanse begrippen maar een goed restaurant en de place to be !

20130213-MH2A2976

De ochtend markt in Luang Prabang is geweldig of in ieder geval dat vind ik dan toch, maar ik ben dan ook een markt fanaat. Ik hou niet van de touristen markten met allerlei rommel te koop. Vind je dat wel leuk dan is de nachtmarkt meer een aanrader, en dat is hoe dan ook leuk om even overheen te lopen. Hou je meer van een wat authenthieker gebeuren dan is de ochtend markt dus een aanrader en altijd leuk om alle vreemde ingredienten te proberen te raden. Wij kwamen er bijvoorbeeld gebakken rat tegen!

20130213-MH2A2922

In en rondom Luang Prabang is genoeg te doen en het is de perfecte spot om een paar dagen te blijven hangen.

20130213-MH2A2971

Delen is fijn!

Simone van den Berg

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkelaar | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.

2 comments

  1. Avatar

    Het is inmiddels enkele jaren geleden, maar ik denk met veel plezier terug aan Luang Prabang. Deze stad was toch wel mijn hoogtepunt van Laos.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.