Simone's Kitchen

Lindenhoff – Baambrugge

Two raw pork chops with onions and brussels sprouts

Two raw pork chops with onions and brussels sprouts

De meeste mensen die mijn blog een beetje volgen of mijn engelstalige blog Junglefrog Cooking wel eens lezen, weten dat ik niet altijd even gecharmeerd ben van de producten die we hier in Almere kunnen vinden. In Almere Buiten zitten eigenlijk alleen maar supermarkten en hoewel je in een gemiddelde supermarkt tegenwoordig veel meer kunt vinden als vroeger, het blijft… supermarkt voer. Het vlees bij onze supermarkt is niet goed. We kopen er dan ook eigenlijk alleen kipfilet en soms een braadworst maar dan heb je het wel gehad. De slager in Almere Buiten is niet veel beter, dus daar komen we al helemaal nooit. De enige groentenboer die er zat is opgedoekt, waarschijnlijk geen interesse?

Er zit in Almere haven een hele goede bakker, een goede kaaswinkel en waarschijnlijk nog wel wat betere winkeltjes maar alsnog… ik vind het allemaal een beetje een magere aanbieding van winkels waar je echt aparte dingen kunt kopen. Dus… ik heb mezelf twee dingen voorgenomen; ten eerste is dat om op zoek te gaan naar bedrijven waar je wel lekkere spullen kunt kopen. Ik zal hiermee beginnen in Flevoland want je kunt mij niet vertellen dat hier helemaal niks zit. (hoop ik) maar ik ga zeker ook verder zoeken. En ten tweede ; Mijn bevindingen komen hier te staan, tesamen met eventueel de produkten die we gekocht hebben of bereid enzovoort. Voor elk bezocht bedrijf komt er dus een stukje te staan. Mocht je dus ooit op zoek zijn naar een goede leverancier van mooi vlees (bijvoorbeeld) kun je hier een kijkje nemen… 🙂 Het is nog maar een idee hoor, dus of het in de uitvoering allemaal lukt dat zal nog moeten blijken.

20101030-_MG_0692

De aanstichting tot dit alles was eigenlijk ons bezoek op de Lindenhoff van gisteren. De Lindenhoff is nogal bekend in Nederland als leverancier voor restaurants van onder andere het Baambrugs big en Gasconne runderen. Van donderdag t/m zaterdag zijn ze toegankelijk voor particulieren en kun je zelf al het heerlijks kopen. Wij gingen er gisteren dus heen met het idee om eens rond te kijken en te zien wat er te koop was. En we zijn zeker niet teleurgesteld! Bij binnenkomst loop je als eerst tegen de diverse groenten aan; een mooie selectie van seizoensgroenten en ook zeker soorten die ik nog nooit eerder heb gezien!

20101030-_MG_0683

Maar ook de standaard groenten kun je hier vinden. Aan de rechterkant zit de slagerij en daar ging onze interesse in eerste instantie naar uit. Als je daar binnenloopt dan wordt je redelijk overweldigd door de hoeveelheid vlees die in de vitrine ligt dus we stonden denk ik een beetje suffig te kijken wat in vredesnaam wat was. Want bordjes met de prijzen per kilo en de naam van het vlees, zoals bij de slager, vind je hier niet… 🙂 Gelukkig werden we eigenlijk meteen geholpen door een vriendelijke slager die begon met ons allereerst uitleggen wat er allemaal lag. Hij nam echt de tijd om ons te vertellen per vleessoort wat wat was en hoe je het eventueel zou kunnen gebruiken. Echt super! Doordat wij niet zo vaak mooi vlees kunnen kopen, eten we het ook eigenlijk zelden tenzij we uit eten gaan. Dat houdt dan ook meteen in dat ik weinig van vlees af weet qua bereiding, maar ook hoe het eruit ziet. We kozen voor een stuk sukadevlees voor in de stoofpot van vandaag en twee karbonades van het Gasconne varken voor gisteren.

20101030-_MG_0690

Alles wordt ter plekke voor je gesneden zoals je hierboven kunt zien. Ze werken ook uitsluitend met hele dieren, waarvan het merendeel ook op de boerderij zelf gefokt worden. Kalveren, geboren op de boerderij, blijven gedurende 8 maanden met hun moeder meelopen, lekker buiten in de wei. Het kalfsvlees wat je hier ziet is dan ook beduidend donkerder als het kalfsvlees dat je in de supermarkt ziet liggen. Maar dat zal een andere keer getest moeten worden. Want dat we hier nog vaker terug gaan komen staat vast. Super klant vriendelijk; hun motto is dan ook proeven, voelen, ruiken en kijken…

20101030-_MG_0696

Als je dus houdt van lekker eten en mooie producten dan zou ik zeker aanraden om eens een keer een kijkje te nemen op de Lindenhoff

Rijksstraatweg 9c
1396 JC Baambrugge
Tel: +31 (0)294 29 12 72
Fax: +31 (0)294 29 37 86

Email: info@lindenhoff.nl
Internet: www.lindenhoff.nl

Openingstijden voor particulieren:

Donderdag en vrijdag: van 09.30 – 17.30 uur

Zaterdag : van 09.30 tot 16.30 uur

 

Delen is fijn!

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkelaar | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor | Momenteel in opleiding tot Oersterk Coach. Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.