Simone's Kitchen

Limoen-rozen cupcakes

Limoen rozen cupcakes voor moederdag | simoneskitchen.nl

Ik maak eigenlijk zelden cupcakes voor mijzelf.  Als ik ze maak dan is het negen van de tien keer voor een klant, maar ik vond dat het wel eens tijd werd om een zoete lekkernij te maken. Nee, dat zeg ik verkeerd want zoet maak ik vaak genoeg. Haha… Cupcakes vind ik echter wel het ultieme zoet. Die zijn al ‘zoet’ van zichzelf, als je begrijpt wat ik bedoel.

Zoete cupcakes voor moederdag | simoneskitchen.nl

He, de muur is een beetje golvend… 🙂

Maar het is tenslotte bijna moederdag, dat kan inmiddels niemand meer ontgaan zijn en ik heb mijn moeder de laatste maanden om precies te zijn één keer gezien. Mijn moeder heeft namelijk Parkinson en kan dus niet spontaan ergens heen gaan en – zoals bekend – zat ik met twee pootjes in de lucht met als gevolg dat een bezoek uitermate onmogelijk was. Nou ja, om eerlijk te zijn: als ik echt had gewild dan was er vast wel een manier geweest maar ik had even wat anders aan mijn hoofd.

Mijn ouders zijn lief, maar met een dementerende vader en een onverstaanbare moeder kost het altijd heel erg veel energie zo’n bezoekje. En dus… je snapt hem vast. Dus ik heb een beetje iets goed te maken. En als er iets is waar beide oudjes gek op zijn dan is het wel zoetigheid. Kan bijna niet goed voor ze zijn zoveel suiker die twee naar binnen werken, maar het is wellicht een tikkie te laat om ze dat besef nog bij te brengen. Beiden zijn ruim over de tachtig. Dan moet je sommige dingen maar laten voor wat ze zijn.

Kooooele mixer!

Kooooele mixer!

Anyway, de tweede reden om deze cupcakes te maken is omdat ik een hele blitse nieuwe mixer heb van Kenwood. Appeltjesgroen. Voor degenen die mij persoonlijk kennen zal die kleur geen verrassing zijn, want mijn auto heeft precies dezelfde kleur. Je kunt dus zeggen dat ik een mixer heb uitgekozen voor bij mijn auto! Hahaha… 🙂 Affijn. Hij snort als een zonnetje. Net als mijn auto en hij gaat behoorlijk hard. Net als mijn auto. Ik zie dus wel enige vergelijking.

20160429-MH2A9796

Deze cupcakes heb ik ietsje “opgeleukt” door er wat amandelmeel door te doen een beetje rozenwater en limoen. De fluf die erbovenop zit was over van een shoot en ik was te lui om botercrème te maken. Of eigenlijk was ik gewoon vergeten om de boter uit de koeling te halen dus als alternatief heb ik dit gebruikt. Enchanted cream heet het en het is dermate neutraal van smaak dat je er allerlei smaken aan toe kunt voegen. In mijn geval was dat een klein beetje rozenwater en een klein beetje limoen.

Let met het gebruik van rozenwater altijd op dat je niet uitschiet. Een beetje teveel en je denkt dat je afwaswater aan het eten bent en een klein beetje te weinig en je proeft niks.

De versiering is gezellig “moederdags” met veel roze en veel bling-bling… Geheel niet mijn stijl. Maar he, soms moet je gek doen of niet? Trouwens: ik ben wel zo begonnen. Blader maar eens terug in de tijd naar het jaar 2008 en dan zul je zien dat het een en al roze en bling bling was. Serieus.. 🙂

Ik ben ooit begonnen met fotograferen van taarten en cupcakes voor Mjam Taart (tijdschrift over taartdecoratie) en de wereld van de taarten is een stuk zoeter als ik met als gevolg dat ik die stijl een beetje aanhield voor alles.

Limoen rozen cupcakes voor moederdag | simoneskitchen.nl
Print recept Pin recept
0 van 0 stemmen

Limoen-rozen cupcakes

Voorbereidingstijd: 20 min
Bereidingstijd: 25 min
Totale tijd: 45 min
Porties: 12 cupcakes

Ingrediënten

 • 175 gram zelfrijzend bakmeel
 • 175 gr suiker
 • 175 gr boter
 • 50 gr amandelmeel
 • 3 eieren
 • 100 gr Griekse yoghurt
 • rasp van 1 limoen
 • 2 el limoensap
 • 2 tl rozenwater

Topping

 • 150 gr enchanted cream Funcakes
 • 100 ml melk
 • 1 tl rozenwater

Instructies

 • Verwarm de oven voor op 180 ˚C.
 • Doe het zelfrijzend bakmeel, amandelmeel, de rasp en de suiker bij elkaar in een kom.
 • Doe in een andere kom de eieren, yoghurt, limoensap en rozenwater. Klop het geheel goed door. Smelt ondertussen de boter en laat even afkoelen.
 • Doe de natte kom bij de droge kom en klop even goed door. Voeg de gesmolten boter door, meng nog eens goed en verdeel over je cupcake vormpjes.
 • Bak in de oven voor ongeveer 20-25 minuten tot goudbruin en gaar.
 • De enchanted cream maak je door 150 gr poeder te mengen met 100 ml melk en 100 ml water. Klop het vervolgens drie minuten op hoge snelheid door en je hebt een hele stevige creme. Voeg hier het rozenwater aan toe of een andere smaak naar keuze

Delen is fijn!

Simone van den Berg

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkelaar | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recept rating
Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.