Lekker makkelijk voor op een hete dag – Mozzarella in carozza

Mozzarella in carozza | simoneskitchen.nl

Hitte!

Ok, ik weet het, ik weet het… Het is natuurlijk heel erg Nederlands om te zeuren over het weer als het eens een keertje lekker weer is. Dus dat doe ik dan ook niet. Dat we dat even genoteerd hebben.. 🙂 Maar warm is het wel! En als het zo heet is dan wil je liever niet in de keuken staan toch?

Althans ik probeer op warme dagen makkelijke dingen te maken: een salade is favoriet. (zeker aangezien we nog vol in de whole30 zitten!) of een snelle barbecue met lekkere gegrilde vis en gegrilde groentes of voor een lunch een snelle boterham zoals dit.

Toegegeven: je moet er wel voor achter het fornuis kruipen, want het moet even door een koekenpan geslingerd maar lekker is het wel! En als je het serveert met een frisse salade heb je een flinke vullende maaltijd. Die klaar is binnen een paar minuten. Mozzarella heeft van zichzelf niet mega veel smaak dus je kunt het ook goed combineren met wat extra rucola tussen de boterhammen of combineer het met reepjes geroosterde paprika bijvoorbeeld. Eet smakelijk!

Mozzarella in carozza

Ingredients:

  • 4 sneetjes witbrood
  • 4 plakken buffelmozzarella
  • 2 eieren
  • 2 el olijfolie
  • zeezout
  • peper
  • verse oregano
  • 1 tl italiaanse kruiden, gedroogd
optioneel:
  • ronde uitsteker

Directions:

  1. Snij de korsten van het brood. Verdeel de mozzarella over twee van de sneetjes brood en bestrooi met zout en peper en doe er wat van de blaadjes oregano op. Bestrooi met de italiaanse kruiden en druk de tweede boterham er goed op. Druk vooral de randen even goed aan.
  2. Snij de boterham in vier stukken. Dit is overigens optioneel. je kunt hem natuurlijk ook in zijn geheel bakken, maar dan is het wel heel machtig! Je kunt ook uitstekers gebruiken zoals wij hier gedaan hebben met een ronde uitsteker
  3. Klop de eieren met peper en zout los in een brede kom en haal de repen brood even door het ei zodat ze rondom goed bedekt zijn.
  4. Verhit de olie in een koekenpan op matig vuur en bak de repen brood in de pan tot ze goudbruin zijn. (een paar minuten aan elke kant) De mozzarella zal eruit gaan lopen maar dat hou je niet tegen. Bestrooi met nog een beetje zout en serveer meteen

Ontvang gratis het eerste hoofdstuk van Heerlijke Chaos!

Als je je inschrijft voor de emaillijst ontvang je - behalve de regelmatige nieuwsbrief - gratis alle 12 recepten en foto's uit het eerste hoofdstuk (Slow) van mijn boek Heerlijke Chaos!

We sturen geen spam. Uitschrijven kan op elk moment Powered by ConvertKit
Simone van den Berg

Simone van den Berg

Food- and travelblogger. Houd van goed eten (wie niet?) Reist ook graag de wereld over om smaken en culturen te ontdekken. In het dagelijks leven foodfotograaf, receptontwikkelaar , reisfanaat en kattengek. Soms op een missie om gezonder te gaan leven. Altijd dan weer afgewisseld met perioden van belachelijk decadente desserts. Woont samen met Tom (aka de dude) en hun twee katten Humphrey en Buffy in het midden van het land.

2 comments

  1. Hmmmm een tosti 3.0! Met recepten als deze mag het nog heeeel lang dit weer blijven van mij, lekker!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *