Simone's Kitchen

Lekker eten op reis: Hoe culinair is jouw vakantie?

Lekker eten op reis. Kommetjes met pho van bovenaf

Lekker eten op vakantie: Hoe belangrijk is dat voor jou?

Jullie weten natuurlijk wel (denk ik dan) dat we graag reizen. Het kan niet ver genoeg zijn en niet vaak genoeg. Het liefst gaan we dan naar een bestemming waar je dan ook nog eens lekker kunt eten en – nog leuker – waar je zelf de lokale streekgerechten kunt leren koken.

penelope2

Soms komt dat spontaan op ons pad zoals die keer dat we op een regenachtige zomermiddag in Italië les kregen in het maken van gnocchi van Lorna. We spraken elkaars taal niet maar dat mocht de pret niet drukken. Zij in rap Italiaans en een hoop handgebaren en wij die dat eigenlijk redelijk eenvoudig konden volgen. De taal van eten en koken is redelijk universeel blijkt en we hadden de grootste lol. Dat soort spontane acties komt eigenlijk niet zo heel vaak voor en is daarom misschien juist zo speciaal.

Hoe dan ook gaan er weinig vakanties voorbij zonder dat er ergens een culinair elementje in naar voren komt.

Batakkoken2

Zelfs op Sumatra  kregen we het voor elkaar om bij een lokale mevrouw een kookworkshop te volgen. En nee, lekker was het niet echt, maar leuk was het absoluut! We kregen namelijk een workshop hoe je een traditionele viscurry moest maken. En een traditionele viscurry in laos is inclusief alles… Vis in stukken gehakt met graten en al. En dan ook nog het vel en de kop natuurlijk erbij… Dus…. Niet echt lekker maar het ging in dit geval om de ervaring meer dan om het eten.

Sowieso vind je ons op reis meestal wel ergens in de buurt van eten. Dat kan dan een lokaal marktje zijn (ben gek op markten!) of een fijn restaurantje. Ik heb natuurlijk ook niet voor niks een hele rubriek “eten” bij reizen. Dat zegt denk ik al genoeg!

Vakantieboulevard.nl is een nieuwe site die is onderverdeeld in  ‘winkelstraten’. Je snapt waarschijnlijk al dat mijn interesse meteen uitging naar de winkelstraat culinaire reizen. Het fijne is dat je op de site allerlei inspirerende verhalen vind van medereizigers en experts in de regio. Dat maakt het wel echt een andere site als de standaard reissite. Ga maar eens kijken op de culinaire pagina. Ik heb al een paar dingen gebookmarked voor toekomstige tripjes!

Onze volgende bestemming is overigens weer Curacao.. Ik verheug me nu al op het lekkere eten daar!

Disclaimer: Deze post is een samenwerking met vakantieboulevard.nl

Delen is fijn!

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkelaar | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor | Momenteel in opleiding tot Oersterk Coach. Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.

10 comments

 1. Hè wat gezellig, net als ik even bijkom van door de stad lopen, post jij weer wat ☺️
  Maar eten is een super belangrijk onderdeel van vakantie, maar deze trip is het een lastige, daar had ik het van de week met partner over. Australië is behoorlijk prijzig, dus moeten we keuzes maken. Het is waarschijnlijk ook once-in-a-lifetime, dus wil je niets missen, en de natuur is indrukwekkend! Tot nu toe kozen we dus elke keer voor wél die duiktrip, surfles, 4WD Tour etc, waardoor we op eten moesten besparen: diepvriesgroenten en vlees uit de aanbieding zelf klaarmaken. Nu zijn we in Sydney en hebben we besloten even een week los te gaan met eten; lekker dingen op marktjes kopen en taartjes en natuurlijk staat mijn überfavoriet bills op de to-do-list, oh en Adriano Zumbo voor morgen!
  Maar normaal is het streetfood en kookworkshops de leukste manier om een land te beleven. Ik ga ff je link bekijken voor inspiratie ?

  • O wat gaaf Lis! Jeetje, ik ben wel een beetje jaloers hoor.. 🙂 En ik kan me voorstellen dat je op gegeven moment keuzes moet maken en je kunt natuurlijk ook niet alles doen. Maar o….. Adriano Zumbo! Doe hem de groeten.. (niet dat ie me kent natuurlijk, even voor de duidelijkheid… ik zie je al morgen proberen uit te leggen wie ik dan in vredesnaam ben. Hahahaha) Geniet lekker daar! Maar dat lukt wel volgens mij!

 2. Een vakantie zonder lekker eten is, voor mij, geen vakantie :’)

 3. Mijn favoriete vakantieland is op dit moment Italië! Een heerlijke keuken die blijft verrassen!

 4. Vandaag weer heerlijk authentiek Thais gegeten, en dat in Amerika! Eten is voor mij belangrijk, al ben ik absoluut geen keukenprinses en op vakantie vind je mij vaak op marktjes waar ik mijn ogen uitkijk. Lekker lokaal eten doe ik graag.

  Ah, je gaat weer naar Curaçao, heerlijk!

 5. Zonder iemand te willen beledigen zijn wij Nederlanders soms een beetje bang voor het onbekende. Dat kan op vakantie lastig zijn als je nieuwe plekken wilt ontdekken, zoals goede restaurants. Zoek vantevoren uit wat je kunt verwachten op jouw bestemming en bereid je daar alvast op voor. Dit kan trouwens ook zijn dat er nauwelijks restaurants zijn op jouw bestemming. Als je vaak in kwaliteitsrestaurants uit eten gaat en je nu die keuze niet hebt, dan kan dat ook vreemd aanvoelen. Als je weet wat je kunt verwachten, dan is die teleurstelling minder.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.