De kleuren in de natuur zie je gewoon veranderen. Dat is iets wat ik wel kan waarderen van de herfst. En de zonnige dagen waarop je een mooie wandeling kunt maken. Maar ja die regen…dat hoeft voor mij niet. Voordeel is wel dat je dan weer meer gaat kokkerellen, want daar heb je meer tijd voor lijkt het wel.

Maandag – Mac & cheese

Mac & cheese is echt wel typisch comfort food. En deze versie is ook nog vegetarisch. Ik vind het lekker om vegetarisch te eten, maar het vlees dan ook niet te missen, dus met extra lekker veel smaak uit de kaas in combinatie met de groenten.

Mac & cheese

Mac & Cheese

Een lekkere versie Mac & cheese. Heel eenvoudig maar zo lekker!
Bekijk het recept >>

Dinsdag – Salade met geroosterde groenten

En ook deze makkelijke salade is zonder vlees, en hierin mis je het ook niet. De geroosterde groenten zijn makkelijk een dag van te voren voor te bereiden, dus je kan de salade ook mee als gezonde lunch. Of zoals ik doe, twee porties maken en eten voor zowel diner als de lunch de volgende dag. Eventueel de dressing iets aanpassen kan natuurlijk altijd.

Salade met geroosterde groenten

Salade met geroosterde groentes

Het roosteren van de groentes kun je prima de dag van tevoren doen. Laat afkoelen en je kunt de salade makkelijk meenemen naar je werk bijvoorbeeld. Wil je liever niet vega eten? Voeg dan stukjes gekookte kip toe aan de salade of kook er een eitje bij.
Bekijk het recept >>

Woensdag – Minestronesoep

Deze soep is heerlijk om restjes groenten op te maken, want je kunt er in doen wat je wilt. Ik maak altijd een lekkere grote pan. En ik vries flink wat porties in, zodat ik altijd een gezonde maaltijd heb, als ik eens geen zin heb in koken en toch goed wil eten.

Minestronesoep

Minestronesoep

Ideaal om de restjes groente op te maken en altijd lekker! De bereidingstijd is tussen de 30-45 minuten. Afhankelijk van welke groentes je erin doet.
Bekijk het recept >>

Donderdag – Pasta met bacon en doperwtjes

Vandaag een drukke dag, dus dan wil ik lekker snel klaar zijn. Dat lukt prima met deze pasta. En er zit groenten in, al zou je niet denken dat doperwtjes ook nog gezond zijn, omdat ze zo klein zijn. Altijd een gezonde toevoeging vanuit de vriezer.

Pasta met bacon en doperwtjes

Pasta met bacon, doperwtjes en ricotta

Een lekker pastarecept met bacon en doperwtjes!
Bekijk het recept >>

Vrijdag – Enchiladas met zacht gegaarde riblap

Vandaag een recept waar je wel iets meer tijd voor nodig hebt om te maken. Maar het resultaat is dan ook wel heel lekker. En het meeste werk doet de slowcooker. Dus terwijl die het werk doet, kun je lekker met een boek op de bank.

Heerlijke enchiladas met stoofvlees

Enchiladas met zachtgegaarde riblap

Voor het maken van dit gerecht heeft je slowcooker wel even wat tijd nodig. Hou voor de slowcooker ongeveer 8 uur aan. In een gewone stoofpan maak je dit in 3-4 uur.
Bekijk het recept >>

Zaterdag – Spruitjes salade met pompoen

Ik had vorige week natuurlijk al gewaarschuwd dat er pompoengerechten aan zouden komen, en deze is mijn favoriet vooral door de kleur op je bord. Trouwens de combinatie vind ik ook heel bijzonder en lekker.

Spruitjessalade met pompoen, feta en pompoen pitten | simoneskitchen.nl

Spruitjessalade met pompoen en feta

Bekijk het recept >>

Zondag – Pompoencake met mandarijnicing

Misschien had je wel een hele grote pompoen gekocht voor de salade van gisteren en heb je nog een mooi stuk over. Dan kun je vandaag lekker aan de slag met deze pompoencake. Voor al de mandarijn icing is heerlijk en lekker herfstig.

Pompoencake

Pompoencake

Deze pompoencake is perfect als herfstgerecht maar kan eigenlijk het hele jaar!
Bekijk het recept >>

Delen is fijn!