Lekker uit eten in perugia

Er moet me iets van het hart… Hoe blijven Italianen in vredesnaam zo dun? Hebben ze een speciaal geheim wapen waar de rest van de wereld niks vanaf weet? Na drie weken Italie (en nagenoeg elke dag twee keer per dag, pasta) ben ik de nodige kilo’s rijker. Het is maar goed dat ik er niet woon.

Neem nu ons uitje in Perugia: hele leuke stad trouwens en als je in Umbrie bent een must-see. Wij hadden een plek uitgekozen om te gaan lunchen via een of andere app (ben even vergeten welke!) en gingen op zoek naar Dal mi Cocco. Wat dat betreft is er ook wel het nodige veranderd. Nu zoek je het on-the-go op en je tikt het in en hop vervolgens vertelt Google maps waar je heen moet. Niet dat we dat altijd doen, want tenslotte is het nog steeds even leuk om te verdwalen en op die manier op de leukste plekjes terecht te komen. Maar in dit geval hadden we behoorlijke trek…

Lekker uit eten in Perugia

Dal Mi’ Cocco ligt een beetje buiten het centrum dus je moet er echt wel gericht heen. We waren net op tijd want een kwartier later en het was volledig vol geweest. Vol met Italianen wel te verstaan en dat is altijd een goed teken. Ze serveren er een fixed menu voor de belachelijk goedkope prijs van € 13,-. Antipasti (bruschetta), primi (een ENORME hoeveelheid pasta) en dan nog secondi. O en laten we vooral het dessert niet vergeten.

Om eerlijk te zijn vonden we het eigenlijk wat veel. We kregen ieder een bord papardelle voor de primi en in het midden nog een extra shared plate met pasta pomodori. Eh… Alleen die papardelle was al genoeg geweest om flink te vullen. Maar het bleek normaal want naar elke tafel ging diezelfde combi. Dus ik zeg het nog een keer: hoe blijven die Italianen slank??

Maar goed, voor die prijs én voor de hoeveelheid die je krijgt is het absoluut een aanrader. Het eten is lokaal en erg lekker. Eenvoudig maar bijzonder voedzaam..

Dal Mi’ Cocco ligt in Perugia op de Corso Garibaldi 12.

Delen is fijn!