Simone's Kitchen

Lefkas – Griekenland

Griekenland….

Ionische eilanden

Ik had al gezegd dat ik aan vakantie toe ben he.. Nou die derde vakantie waar ik al over vertelde gaat naar het mooie Lefkas. Althans ik denk dat het mooi is. Dat moet nog blijken natuurlijk. Ik vind Griekenland eigenlijk altijd wel lekker. Niet te lang. We zijn al zo vaak naar diverse eilanden geweest dat sommige dingen een tikkie op elkaar gaan lijken. Zonder een van de eilanden te kort te willen doen, maar zo werkt het nou eenmaal. Onze allereerste vakantie samen (lang, lang, geleden) was naar Samos. Daarna volgden Lesbos, Zakynthos, Kreta, Peleponnesos en nog een keer Samos. O en Thassos ook nog natuurlijk. Het is nu alweer lang geleden dat we er zijn geweest (tien jaar!) en ondanks dat ik eigenlijk naar Cyprus aan het kijken was, kwam dat allemaal qua timing, vluchten en dergelijke wat minder uit.


Bleek ook nog eens dat september een populaire maand is, want veel van de appartementjes die ik bekeek waren al vol. Uiteindelijk is het eind augustus geworden en het is – enigszins verrassend – toch Griekenland geworden. Lefkas dus.

We zijn nog nooit daar geweest dus als je nog tips hebt dan horen we dat natuurlijk graag. We hebben voor het eerst geboekt via Eliza was here en dit is ons appartement. Ben heel benieuwd hoe een en ander gaat bevallen.

Natuurlijk zijn er nog veel meer foto’s online dus neem even een kijkje om weg te dromen. Althans dat doe ik wel hoor!

Lefkas is van de Ionische eilanden (voorafgegaan door Kefalonia, Zakynthos en Corfu) de op vier na grootste en heeft een oppervlakte van 350 km2.

Huurauto

We hebben ook een huurautootje natuurlijk, want ten eerste ligt ons appartement een beetje buiten de gangbare plekken en ten tweede is een autootje wel een must vind ik op dit soort eilanden. Had ik al verteld dat ik er zin in heb?

Alles ligt zo ongeveer op 1,5 kilometer afstand van ons huisje. Dat is te lopen of met de auto ben je er natuurlijk in een paar minuten. We hebben een lekker terras voor de deur én een zwembad, maar uiteindelijk zullen we daar voornamelijk ’s morgens vroeg (lekker ontbijten op het terras!) of ’s avonds laat (even nog afzakken met een ouzo!) zitten. Overdag crossen we dan het eiland over.

Griekse katten

Heerlijk! Dus kom maar door met de tips als je die hebt. Ik hoor graag welke plaatsjes of restaurantjes we zeker niet moeten overslaan!

Check ook even de vijf leukste eilanden van Griekenland!

Delen is fijn!

Simone van den Berg

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkelaar | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor | Momenteel in opleiding tot Oersterk Coach. Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.