time to momo © Vincent van den Hoogen

De Haan

Meer nog dan Blankenberge geeft De Haan je direct een vakantiegevoel. Ik kan eigenlijk moeilijk benoemen waar dat nou precies aan ligt want beide steden hebben hun eigen charme. Maar De Haan oogt bij binnenkomst kleinschaliger en soort van romantischer. Maar dat kan ook liggen aan de plek waar we parkeerden.

Het was zowaar droog voor de verandering dus we konden nog net wat foto’s maken voor het weer begon te plensen.  Maar ook in de regen is De Haan de moeite waard. We slenterden onder de paraplu door de winkelstraatjes, liepen naar binnen bij een fijne delicatessenzaak waar je lokale lekkernijen kunt kopen en hadden een toplunch. Hier onze tips!

We verkenden De Haan aan de hand van de handige Time to Momo gids van de Belgische kust. (dan herken je wellicht ook de bovenste twee foto’s. Die komen uit de gids. Bij gebrek aan zon toch even wat mooier beeldmateriaal!)

De Cocotte

De Cocotte

Zoals ik al zei doken wij binnen bij De Cocotte. Je vind hier allerlei lekkernijen uit de streek. De moeite waard van een bezoekje. Naast De Cocotte ligt Eethuis bij Edwart die jammer genoeg nog dicht was toen wij langsliepen. Of misschien maar goed ook want we moesten even later alweer lunchen dus deze bewaren we voor een volgende keer.

Ik schreef al uitgebreid over ons bezoek aan restaurant Markt XI dus daar vind je meer informatie over dit fijne restaurant.

’t Stil genot

Razend benieuwd was ik ook naar Engels theehuis ’t Stil Genot maar het zat ons niet helemaal mee met de openingstijden. Dus gesloten… Ik had hier wel een Afternoon tea willen gebruiken, maar ook dat moet op de lijst voor een volgende keer!

time to momo © Vincent van den Hoogen

Vanwege het weer zijn we dit keer niet naar het strand gegaan maar aangezien we toch nog wel een keertje terug gaan is het lijstje nog lang niet compleet!

Ben jij al eens in De Haan geweest?

Disclaimer: We waren aan de Belgische kust op uitnodiging van Time to Momo.

Delen is fijn!