Kurkuma Mango Smoothiebowl

Kurkuma smoothiebowl

Een smoothie drink ik door een rietje, zodat ik t rustig opdrink en geniet van de smaak. Maar toch drink ik ‘m vaak nog te snel op en na 2 uur heb ik al weer trek. Tijdens een detox sapkuur raden ze ook vaak aan je sap met een lepel te ‘eten’, geeft meer het gevoel dat je wat gegeten hebt en je doet er wat langer over, dus dat zorgt meer voor een vol gevoel.

Een smoothiebowl eet je ook met een lepel, en door al de lekkere goodies on top, kan je ook lekker ergens op kauwen en hij vult dus prima!

Deze smoothiebowl is best pittig, maar ik vind m heerlijk! Er zit namelijk kurkuma in. Kurkuma wordt veel gebruikt in de Oosterse keuken en staat bekend om de positieve effecten die het heeft op je gezondheid, dus een extra voordeeltje van deze smoothiebowl. Hieronder het recept.

Mango kurkuma smoothie bowl | simoneskitchen.nl

Kurkuma mangosmoothiebowl

Ingredienten:

  • 100 g Mango (kan vers of uit de diepvries)
  • 50 g Wortel (geraspt)
  • 150 ml Amandelmelk
  • 50 g banaan (1/2)
  • 0,5 tl kurkuma poeder
  • 10 g kokos
  • 10 g gember (geraspt)
  • 15 g honing

Topping:

  • Vijgen
  • Kokos
  • Granola
  • Bijenpollen
  • Chiazaad

Bereiding:

 

  1. Doe alle ingredienten voor de smoothie in een blender en maal ze tot een glade smoothie.
  2. Schenk de smoothie in een niet te diepe schaal of soepbord.
  3. Strooi voorzichtig de topping naar je eigen inzicht en smaak eroverheen.
  4. Pak je lepel en eet smakelijk!

 

 

 

Wil jij graag gezond koken zonder onnodige toevoegingen?

Als je je inschrijft voor de emaillijst ontvang je - behalve de regelmatige nieuwsbrief - gratis alle 12 recepten en foto's uit het eerste hoofdstuk (Slow) van mijn boek Heerlijke Chaos!

We sturen geen spam. Uitschrijven kan op elk moment Powered by ConvertKit