Simone's Kitchen

Kurkuma Mango Smoothiebowl

Kurkuma smoothiebowl

Een smoothie drink ik door een rietje, zodat ik t rustig opdrink en geniet van de smaak. Maar toch drink ik ‘m vaak nog te snel op en na 2 uur heb ik al weer trek. Tijdens een detox sapkuur raden ze ook vaak aan je sap met een lepel te ‘eten’, geeft meer het gevoel dat je wat gegeten hebt en je doet er wat langer over, dus dat zorgt meer voor een vol gevoel.

Een smoothiebowl eet je ook met een lepel, en door al de lekkere goodies on top, kan je ook lekker ergens op kauwen en hij vult dus prima!

Deze smoothiebowl is best pittig, maar ik vind m heerlijk! Er zit namelijk kurkuma in. Kurkuma wordt veel gebruikt in de Oosterse keuken en staat bekend om de positieve effecten die het heeft op je gezondheid, dus een extra voordeeltje van deze smoothiebowl. Hieronder het recept.

Mango kurkuma smoothie bowl | simoneskitchen.nl

Kurkuma mangosmoothiebowl
Ingredienten
  • 100 g Mango kan vers of uit de diepvries
  • 50 g Wortel geraspt
  • 150 ml Amandelmelk
  • 50 g banaan 1/2
  • 0,5 tl kurkuma poeder
  • 10 g kokos
  • 10 g gember geraspt
  • 15 g honing
Topping:
  • Vijgen
  • Kokos
  • Granola
  • Bijenpollen
  • Chiazaad
Instructies
  1.  
  2. Doe alle ingredienten voor de smoothie in een blender en maal ze tot een glade smoothie.
  3. Schenk de smoothie in een niet te diepe schaal of soepbord.
  4. Strooi voorzichtig de topping naar je eigen inzicht en smaak eroverheen.
  5. Pak je lepel en eet smakelijk!

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Subscribe

Schrijf je in voor nieuwe posts via email

Schrijf je in en ontvang het eerste hoofdstuk uit Heerlijke Chaos