Simone's Kitchen

Kruiden ricotta met krokant spek

kruidenricotta met krokant spek | simoneskitchen.nl
Dit is een hele oude post maar wel een lekker receptje voor (bijvoorbeeld) de feestdagen. Ik ben een aantal oude blogposts uit het Engels nog aan het vertalen naar het Nederlands, want ik blijk er nog een paar vergeten te zijn in het overzetten. En dat is natuurlijk een goede vulling terwijl Tom en ik ons vermaken op Curacao… 🙂 En omdat ik mijn eigen blog vaak gebruik om menu’tjes te plannen en ik deze jullie ook niet wilde onthouden dus dit kleine gerechtje. Ideaal om bijvoorbeeld als onderdeel van een buffet neer te zetten of als klein voorafje.

 

 Kruidenricotta met krokant spek | simoneskitchen.nl

Kruiden ricotta met krokant spek
Totale tijd
15 min
 
Servings: 8 stuks
Ingredienten
  • 6 plakjes ontbijtspek krokant uitgebakken
  • 1 el verse basilicum fijn gesneden
  • 1 el verse peterselie
  • 1 el citroensap
  • peper
  • zout
  • 125 gr ricotta
  • 8 el hummus
  •  
Instructies
  1. Bak de plakjes ontbijtspek in een droge anti aanbakpan op medium vuur tot bruin en krokant. Laat uitlekken op bakpapier
  2. Voeg basilicum, peterselie en citroensap toe aan de ricotta en breng op smaak met zout en peper. Neem 8 kleine glaasjes en schep een el hummus in elk glas en verdeel de ricotta eroverheen. Verkruimel het ontbijtspek en steek een stukje in de ricotta.
  3. Serveer meteen

Delen is fijn!

2 comments

  1. Avatar

    Mmm, heerlijk! Leuk dat je foto’s er dan ook zo op vooruitgaan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Subscribe

Schrijf je in voor nieuwe posts via email

Schrijf je in en ontvang een 7 dagen paleo maaltijdplan!