Kromkommer – soep launch. Win nu tickets!

20140430-MH2A9574

Op 24 mei is het eindelijk zover… Dan worden de gekke groente soepen van Kromkommer gelanceerd. En jij kunt erbij zijn! Want we verloten maar liefst drie pakketten hier en je hoeft er maar weinig voor te doen. Wat is Kromkommer vraag je me nu natuurlijk. Als je de stukjes over dit leuke initiatief eerder hebt gemist hier en hier, dan nog even in het kort.

Volgens schattingen wordt zo’n 5 tot 10 % van alle groentes in Nederland verspild vanwege hun looks, of vanwege hun gebrek aan looks. Te krom, te dik, te veel… te gek… In dit aantal zit ook de nodige verspilling door overproductie en gebrek aan communicatie binnen de hele groente productie keten.  Al deze groentes zijn prima groentes en het feit dat ze nu op de afvalberg belanden is onbegrijpelijk en iets waar Kromkommer op allerlei manieren iets aan probeert te doen.

20140430-MH2A9547

Via crowdfunding is het Jente, Lisanne en Chantal gelukt om genoeg kapitaal bijeen te brengen om een eigen soeplijn met deze groentes te beginnen. Maanden van voorbereiding zijn er aan vooraf gegaan maar 24 mei is het dan eindelijk zover; de soepen worden officieel gelanceerd. De smaken? Bietensoep, wortelsoep en tomatensoep. Ik heb ze alle drie al mogen proeven en mijn favoriet is de tomatensoep (met hele kerstomaatjes erin!).

Het exacte programma voor de launchdag op 24 mei is er nog niet maar even in het kort ziet het er ongeveer zo uit; tussen3 en 4 uur is het officiele lanceergedeelte en kun je natuurlijk de soepen proeven.

Maar ook daarvoor en daarna is er van alles te doen. Ik noem een willekeurige selectie; borrelen (natuurlijk!), leuke en lekkere hapjes, een rondleiding door de kwekerij van Rotterzwam (in hetzelfde pand van Tropicana gevestigd als Kromkommer zelf), fiets je eigen smoothie bij elkaar op de smoothiefiets (nu ben ik zelf wel heel nieuwsgierig naar deze activiteit! Haha), proef de op koffiedik gekweekte zwammen van Rotterzwam, of als je je koffie liever uit een kopje drinkt; de lekkerste koffie van de Man met Bril is erbij, chocola van Tony, ruil de producten die je niet meer gebruikt uit je keukenkastje bij Foodsharing en nog veel meer.

Lijkt het je leuk om erbij te zijn op 24 mei te Rotterdam? Laat hier dan een comment achter met waarom je dat zo leuk lijkt en wellicht win je een van de drie tickets voor het evenement.

20140430-MH2A9610

In elk te winnen pakket zitten twee kaartjes, een tasje en een zak soep.

Wat moet je doen om een pakketje te winnen? Laat hieronder een comment achter vóór 20 mei en uit alle geplaatste comments trekken we drie winnaars die per mail bericht krijgen.

De soepen zijn straks te koop bij WAAR winkels, bij Groos en Buiten

Ontvang gratis het eerste hoofdstuk van Heerlijke Chaos!

Als je je inschrijft voor de emaillijst ontvang je - behalve de regelmatige nieuwsbrief - gratis alle 12 recepten en foto's uit het eerste hoofdstuk (Slow) van mijn boek Heerlijke Chaos!

We sturen geen spam. Uitschrijven kan op elk moment Powered by ConvertKit
Simone van den Berg

Simone van den Berg

Food- and travelblogger. Houd van goed eten (wie niet?) Reist ook graag de wereld over om smaken en culturen te ontdekken. In het dagelijks leven foodfotograaf, receptontwikkelaar , reisfanaat en kattengek. Soms op een missie om gezonder te gaan leven. Altijd dan weer afgewisseld met perioden van belachelijk decadente desserts. Woont samen met Tom (aka de dude) en hun twee katten Humphrey en Buffy in het midden van het land.

12 comments

 1. Hoi! Wat super dat Kromkommer dit bereikt heeft! Ik ben zeker bekend met ze, net als met Rotterzwam, vanuit mijn studie. Een paar weken geleden hebben we zelfs nog een gastles gehad vanuit Rotterzwam, enorm interessant 🙂 daarom lijkt het me super om er op 24 mei bij te kunnen zijn, lijkt me super inspirerend!

  xxx

 2. Ik werk dan, jammer! Anders zou ik het ontzettend leuk gevonden hebben.

 3. Ik kan er niet bij zijn, maar wat een top initiatief! Eigenlijk zou iedere groenteboer gewoon een afdeling: mislukt uiterlijk, dus goedkoper in prijs afdeling moeten hebben….

 4. Hoi,

  ik heb een bochel, flaporen, een pukkel op mijnneus, weeg 20 kilote zwaar en tot overmaat van ramp kijk ik scheel.
  Het lijk me heeeerlijk om 24 mei niet op te vallen tussen de kromme knollen.

 5. Wat een geweldig leuk initiatief is dit zeg!! Ik wil niet meedingen om de prijs want ik ben dan toch niet in NL, maar ik wilde toch even reageren.. Super initiatief in mijn thuisstad…dat schreeuwt gewoon om een reactie. De eerst volgende keer dat ik weer even ‘thuis’ ben ga ik zeker een kijkje nemen…. Ik had al eens eerder iets op je blog voorbij zien komen over Kromkommer maar heb nu even wat meer de tijd genomen om hun site/blog te bekijken. Echt leuk!! Ciao, Letizia

 6. Lijkt me een super leuke besteding van mijn 1e vakantie dag!

 7. Goed initiatief. Nu nog gewoon de kromkommers en rare knollen in de (groente-)winkel!

 8. Ik moet bekennen dat ik hier helemaal niet bekend mee ben, maar met een kok-in-opleiding als zoon en een enorme soepfan als man kom ik heel graag in aanmerking voor de kaartjes! Daarnaast de complimenten voor de leuke informatie en prachtige foto’s!

 9. Wat super dit zeg!! Hoe mooi is het als bepaalde groenten of fruit niet mooi recht of rond zijn. Als ik in mijn moestuin werk ben en ik haal een radijsje of een wortel uit de grond die een hele gekke vorm heeft vind ik dit echt Puur. Mooier kan het niet zijn. Zou het dan ook geweldig vinden om die dag aanwezig te zijn samen met mijn vriend die dan jarig is.

  Nogmaals super dit en heel veel succes met alles!!

 10. Wat lijkt het me leuk om bij de lancering van de Kromkommer-soepen in Tropicana (met zijn kromme glijbanen) aanwezig te zijn. Ik volg Kromkommer al een tijdje en probeer zelf ook mijn eigenverbouwde groenten zo krom mogelijk te telen, krom smaakt immers beter:) Hopelijk worden de soepen binnenkort ook bij Natuurwinkels verkocht!

  KoRtOM, ik k(R)om graag!

 11. Yes wat een leuke actie! Ik ben een grote fan van Kromkommer, ik vind het zó goed wat ze doen. Ik ben anti-voedselverspilling en kijk uit naar het moment dat er daadwerkelijk kromme komkommers in de supermarkten liggen. Ik zit al steeds te overwegen om inderdaad naar de soeplaunch te gaan, maar het is best ver uit de buurt. Als ik echter een kaartje zou winnen, dan scheelt dat natuurlijk in de kosten! Kortom, ik doe graag mee!

 12. Ik zou graag bij de lounge aanwezig willen zijn. Het tomatenplantje wat jullie bij de Baak hebben achtergelaten geeft” de meest ideale” vruchten.
  Dus laat zien dat jullie echt voor Krom gaam!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *