20140430-MH2A9574

Op 24 mei is het eindelijk zover… Dan worden de gekke groente soepen van Kromkommer gelanceerd. En jij kunt erbij zijn! Want we verloten maar liefst drie pakketten hier en je hoeft er maar weinig voor te doen. Wat is Kromkommer vraag je me nu natuurlijk. Als je de stukjes over dit leuke initiatief eerder hebt gemist hier en hier, dan nog even in het kort.

Volgens schattingen wordt zo’n 5 tot 10 % van alle groentes in Nederland verspild vanwege hun looks, of vanwege hun gebrek aan looks. Te krom, te dik, te veel… te gek… In dit aantal zit ook de nodige verspilling door overproductie en gebrek aan communicatie binnen de hele groente productie keten.  Al deze groentes zijn prima groentes en het feit dat ze nu op de afvalberg belanden is onbegrijpelijk en iets waar Kromkommer op allerlei manieren iets aan probeert te doen.

20140430-MH2A9547

Via crowdfunding is het Jente, Lisanne en Chantal gelukt om genoeg kapitaal bijeen te brengen om een eigen soeplijn met deze groentes te beginnen. Maanden van voorbereiding zijn er aan vooraf gegaan maar 24 mei is het dan eindelijk zover; de soepen worden officieel gelanceerd. De smaken? Bietensoep, wortelsoep en tomatensoep. Ik heb ze alle drie al mogen proeven en mijn favoriet is de tomatensoep (met hele kerstomaatjes erin!).

Het exacte programma voor de launchdag op 24 mei is er nog niet maar even in het kort ziet het er ongeveer zo uit; tussen3 en 4 uur is het officiele lanceergedeelte en kun je natuurlijk de soepen proeven.

Maar ook daarvoor en daarna is er van alles te doen. Ik noem een willekeurige selectie; borrelen (natuurlijk!), leuke en lekkere hapjes, een rondleiding door de kwekerij van Rotterzwam (in hetzelfde pand van Tropicana gevestigd als Kromkommer zelf), fiets je eigen smoothie bij elkaar op de smoothiefiets (nu ben ik zelf wel heel nieuwsgierig naar deze activiteit! Haha), proef de op koffiedik gekweekte zwammen van Rotterzwam, of als je je koffie liever uit een kopje drinkt; de lekkerste koffie van de Man met Bril is erbij, chocola van Tony, ruil de producten die je niet meer gebruikt uit je keukenkastje bij Foodsharing en nog veel meer.

Lijkt het je leuk om erbij te zijn op 24 mei te Rotterdam? Laat hier dan een comment achter met waarom je dat zo leuk lijkt en wellicht win je een van de drie tickets voor het evenement.

20140430-MH2A9610

In elk te winnen pakket zitten twee kaartjes, een tasje en een zak soep.

Wat moet je doen om een pakketje te winnen? Laat hieronder een comment achter vóór 20 mei en uit alle geplaatste comments trekken we drie winnaars die per mail bericht krijgen.

De soepen zijn straks te koop bij WAAR winkels, bij Groos en Buiten