Kokos-wortelcake en die eeuwige politiek

Kokos-wortelcake | simoneskitchen.nl

Stemmen

Zo. God zij dank is 15 maart achter de rug. Hebben jullie allemaal netjes gestemd? Wij wel natuurlijk, al weet ik op dit moment (ik tik dit op maandag de 13e) eigenlijk nog niet 100% zeker waar ik op ga stemmen. Maar om eerlijk te zijn vind ik de verschillen tussen de partijen niet eens zo groot. En bovendien roepen ze allemaal van alles maar gaat daar in de praktijk natuurlijk geen bal van terecht komen. Maar waar ik vooral blij om ben is dat we nu hopelijk van die ellenlange politieke propaganda verlost zijn. Want je kon geen tv aanzetten, geen krant openslaan, geen website openslaan of de (vooral lelijke) koppen van de diverse politici staarden je aan. Erger nog: onze achterburen hebben zo’n poster hangen van een van de partijen. Heel nutteloos want niemand ziet die. Behalve wij, aangezien ik zodra ik uit het raam kijk tegen dat ding aan zit te kijken.

Kokos-wortelcake | simoneskitchen.nl

En ja, natuurlijk is stemmen belangrijk en moeten we blij zijn dat we dat in Nederland allemaal kunnen maar ligt het aan mij of is de aandacht voor de politieke partijen dit jaar meer geweest dan anders? Of ben ik er zelf meer mee bezig? Geen idee eigenlijk, maar ik vond het opvallend. En dus ben ik blij dat het voorbij is en hoop ik dat er met een beetje gezond verstand is gestemd door iedereen.

Kokos-wortelcake

Genoeg over politiek. Dat is toch wel het laatste waar je op zit te wachten als je naar een foodblog kijkt. Lijkt me. Dus sorry voor deze korte uitstap… 🙂 Moest me even van het hart. Dan nu weer over tot de orde van de dag. En laten we eerlijk zijn: je wilt toch liever deze heerlijke wortel-kokoscake bakken dan gezemel over politiek aanhoren?

Kokos-wortelcake | simoneskitchen.nl

De cake is makkelijk en erg lekker. Let alleen even op welke roomkaas je erop smeert want wij (ik was met Esmée aan het koken) gebruikten Philadelphia maar dat bleek een beetje zoutig te zijn. Ik dacht altijd dat het neutraal was maar dus niet. Beter dus iets van monchou of zo nemen. Superlekker met pasen (want het voorjaar is weer begonnen! Whiehoo!) maar natuurlijk ook niet verkeerd om zomaar te maken!

Kokos-wortelcake

Ingredients:

  • 250 gr boter, ongezouten
  • 300 gr lichtbruine basterdsuiker
  • 1 tl vanille extract
  • 3 grote eieren
  • 200 gr zelfrijzend bakmeel
  • 50 gr geraspte kokos
  • 200 gr geraspte wortel
  • 2 tl koekkruiden

Topping:

  • 200 gr roomkaas
  • 25 gr suiker (of naar smaak)
  • sap van 1/2 citroen
  • 50 gr geraspte kokos

Directions:

  1. Neem een bakblik van 20 x 30 cm en bekleed die met bakpapier of smeer goed in met boter. Verwarm de oven voor op 180˚C. Smelt de boter in een steelpan en laat 5 minuten afkoelen.
  2. Voeg de suiker, vanille en de eieren toe en klop dit glad met een houten lepel. Roer het bakmeel erdoor, de kokos en 1/4 tl zout. Roer als laatste de geraspte wortel en de specerijen erdoor.
  3. Bak in de oven voor een minuut of 40 of tot goudbruin. Laat volledig afkoelen voor je de topping erop doet
  4. Meng voor de topping de roomkaas met de suiker en klop het glad met het citroensap. Smeer een royale laag over de afgekoelde wortelcake en bestrooi dit met de geraspte kokos.
 

Hou je van lekker eten? Dan ben je hier aan het goede adres..

Als je je inschrijft voor de emaillijst ontvang je - behalve de regelmatige nieuwsbrief - ook gratis mijn 10 tips om je foodfotografie te verbeteren. Via de nieuwsbrief houden we je op de hoogte van nieuwe recepten en foodfotografie nieuws!

We sturen geen spam. Uitschrijven kan op elk moment Powered by ConvertKit
Simone van den Berg

Simone van den Berg

Food- and travelblogger. Houd van goed eten (wie niet?) Reist ook graag de wereld over om smaken en culturen te ontdekken. In het dagelijks leven foodfotograaf, receptontwikkelaar , reisfanaat en kattengek. Soms op een missie om gezonder te gaan leven. Altijd dan weer afgewisseld met perioden van belachelijk decadente desserts. Woont samen met Tom (aka de dude) en hun twee katten Humphrey en Buffy in het midden van het land.

2 comments

  1. Vanmiddag gemaakt. Erg lekker met kokos.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *