Category

Bloggen

Bloggen is hot op het moment. Maar waar moet je allemaal rekening mee houden als beginnende blogger? Waar vind je informatie en hoe ga je te werk als je een nieuwe host zoekt, een watermerk aan je foto’s wilt toevoegen of je in de blog community wilt duiken? Ik geef hier tips en advies.

Bloggen, Persoonlijk

Hoe persoonlijk moet/mag een blog eigenlijk zijn?

Hart op de tong Ik ben nog wel eens het type flapuit. Als me iets dwars zit dan merk je dat. Niet alleen face to face, maar ook hier. Zo zit ik nu eenmaal in elkaar. Niet dat ik alles deel hier hoor. Het blijft natuurlijk een medium waarbij je je altijd bewust moet blijven van het feit dat ‘de wereld’ met je meekijkt. Dus als ik een flinke woordenwisseling heb gehad met Tom (om…

Read more
Bloggen, Persoonlijk

Persoonlijk: Die eeuwige twijfel…

Mensen die mij al een tijdje volgen weten het inmiddels wel denk ik: ik kan nog wel eens wispelturig zijn. Of iets te spontaan in de dingen die ik bedenk en dan ook meteen uitvoer. Al te lang nadenken over bepaalde beslissingen zit niet in mijn systeem zou je kunnen zeggen. Zo heb ik meer dan één keer op een regenachtige zaterdag bedacht dat ik een blog over onderwerp x, y of z wilde maken…

Read more
Tien redenen om geen blog te beginnen
Bloggen, Other stuff

Tien redenen om geen blog te beginnen

Bloggen heeft mijn leven veranderd. Ik vind bloggen geweldig. Had het voor geen goud willen missen en het heeft me enorm veel gebracht in heel veel opzichten. Vrienden, ervaring en min of meer een carrière verandering. En ik denk er ook nog lang niet over om ermee te stoppen. Vind het veel te leuk! Maar zoals met alle leuke dingen in het leven, zitten er ook her en der wat mindere puntjes aan. Puntjes die…

Read more
Bonensalade met blauwe kaas | simoneskitchen.nl
Bloggen, Gezond, Other stuff, Recepten, Salades

Bonensalade met roquefort

Of wat een bonensalade met bloggen te maken heeft Gisteren (het is vandaag zaterdag als ik dit tik) was ik bij een bijeenkomst of hoe je het ook moet noemen voor ondernemers. Georganiseerd door Marie Claire en Nathalie en ik hadden ons ingeschreven voor de masterclass met Anna Nooshin en met Annic van Wonderen. Beide dames hebben recent een boek geschreven over hetzelfde onderwerp, alhoewel wel met een hele andere insteek. Ik vond het interessant,…

Read more
Seizoenskookboek Donna Hay | simoneskitchen.nl
Bloggen, Other stuff

Winactie: Het vernieuwde Seizoenskookboek van Donna Hay

Als echte Donna fan mag een Donna boek natuurlijk niet ontbreken in de te winnen items vandaag.. En ik ben dan ook blij dat ik van Het Spectrum maar liefst twee exemplaren mag verloten van haar fijne boek “Seasons”. Het is een hernieuwde uitgave met een gloednieuwe cover waardoor het boek er wat frisser uitziet en weer een beetje up to date is. Het fijne van het boek is dat het net even anders is…

Read more
Zoku ijsjesmaker | simoneskitchen.nl
Bloggen, Other stuff

Win: Een reistas of een Zoku ijsmaker!

Ik wilde natuurlijk ook het reis onderdeel van Simone’s Kitchen terug laten komen in de prijzen. En ja je kunt heerlijk chocola eten op reis, dus die is eigenlijk multi functioneel.. Toch? Maar de aardige mensen van fonQ wilden graag meehelpen met niet één maar maar liefst twee prijzen. De een is reisgerelateerd, de ander food… Zo kun je nu een enorm handige reistas winnen van het fijne merk Reisenthel. Ideaal voor als je een…

Read more
Bloggen, Other stuff

Twee heerlijke boxjes met de lekkerste chocola van Nederland!

Hands off my chocolate! Om te beginnen hebben we de allerlekkerste chocola van Nederland. Voor de chocoholics onder ons… Hands off my chocolate… Alleen voor de naam zou je het willen hebben, maar deze chocola is onafhankelijk als allerlekkerste uit een blinde proeftest gekomen. De chocola werd naast alle grote merken in de supermarkt gelegd en kwam als winnaar uit de bus! En terecht, want het is topchocola! Niet alleen is het lekker maar Hands…

Read more
Aardbeien room taart met cantuccini koekjes | simoneskitchen.nl
Bloggen, Feestdagen, Koek en gebak, Other stuff, Recepten

Mijn 2 jarige blog verjaardag en aardbeientaart

Een feestje voor mijn blog verjaardag! Hoe hard gaat de tijd… Het lijkt nog maar zo kort geleden dat ik mijn één jarige blog verjaardag vierde en hop, zitten we ineens alweer in het tweede jaar. En ja ook dit jaar is weer een bewogen jaar geweest. Simone’s Kitchen heeft uitbreiding gekregen in de vorm van een hele productlijn met olie en azijn, waarmee dude Tom elke week op de markt staat. Sinds november vorig…

Read more
Bloggen, Other stuff

Voor wie schrijf ik nou eigenlijk?

Ik hou van al mijn lezers. Echt… Misschien soms wel iets teveel. Ga ik rekening houden met wat jullie wel en niet willen lezen. En besluit dan dat ik misschien beter een ander blog kan opzetten als de content teveel afwijkt van een recept. Om vervolgens mezelf in tweeën te splitsen want ja, je kunt natuurlijk niet overal hetzelfde plaatsen of overal evenveel aandacht aan geven. En uiteindelijk schrijf ik toch wat ik leuk vind,…

Read more
Bloggen

Waarom ik ook af en toe een sponsored post doe….

Ik krijg er wel eens commentaar op. Ik zie regelmatig kritiek langs komen. Vaak van andere bloggers die verontwaardigd zijn omdat ‘die ander’ een blogpost heeft geschreven over een merk/restaurant/event (vul in naar wens) en ja, jullie hebben hier ook regelmatig een gesponsorde post voorbij zien komen. Ik doe er niet moeilijk over. Ja, ik krijg af en toe betaald voor een blogpost. Is dat fout? Ik vind van niet.  

Read more
Gebruiken van de alt tag voor je foto's | simoneskitchen.nl
Bloggen

De alt tag voor afbeeldingen – waarom je die zou moeten gebruiken

Ik kwam er laatst geheel per toeval achter… Dat het gebruik van de ALT tag als je foto’s gebruikt heel belangrijk is. De reden hiervoor is dat Google, als jouw site ‘gecrawled’ wordt niet in staat is om plaatjes te zien. De spiders lezen echter wel tekst die langs komt. Een tekst die ‘2014082358-IMG_95’ heet of iets van die strekking is dus voor de bots niet zo nuttig. En uiteindelijk ook niet voor jou. Zaak…

Read more