Kleur veranderen in je tekst

Om op een simpele manier de kleuren in je tekst aan te passen per regel of je van font te veranderen zijn er twee opties (nou ja er zijn er wel meer, maar deze zijn eenvoudig en werken goed)

De eerste manier is om naar je posts te gaan en een nieuwe post toe te voegen. Als je dit nog nooit eerder hebt gebruikt dan ziet je visual editor er waarschijnlijk ongeveer uit zoals onderstaand beeld.

kleuren-veranderen

Als je nu het icoontje dat omcirkelt is aanklikt verschijnt er een tweede regel in je editor. Die ziet er dan vervolgens zo uit.

kleuren2

Je ziet nu de opties om je tekst schuin gedrukt te maken of te veranderen van grootte met de opties in het vakje waar nu paragraph staat. De kleuren verander je door het op het pijltje naast de A te drukken. De kleur opties komen dan naar voren. Je kunt dan bijvoorbeeld je tekst op de volgende manier veranderen.

kleuren3

Maar is dit niet voldoende en wil je eigenlijk – in sommige gevallen – per regel je tekst aanpassen naar een ander lettertype of een andere grootte dan heb je daar een handige plugin voor. Je kunt deze gebruiken zonder dat je enige kennis van CSS of HTML hebt. De plugin heet Ultimate TinyMCE.

kleuren4

Als je de plugin installeert dan heb je een apart tabje in je admin dashboard die naar Ultimate TinyMCE gaat. Je komt nu in het scherm hierboven. Standaard staan alle opties uit om verwarring te voorkomen en er zijn zoveel opties dat we die niet allemaal gaan bespreken maar voor nu kun je de opties voor font select en font size aanzetten. In de ‘row selection’ kies je waar de knopjes vervolgens tevoorschijn komen. In dit geval heb ik gekozen voor row1.

Save en ga weer terug naar de post of pagina die je wilt veranderen. Je ziet nu dat er twee vakjes bij zijn gekomen.

kleuren5

In mijn voorbeeld zie je in de vakjes van de plugin nu Comic Sans staan en lettergrootte 20 px. Maar je kunt ervan maken wat je wilt en per regel veranderen. Dat zou ik dan weer niet aanraden want het wordt natuurlijk erg onrustig maar he, als je wilt is alles mogelijk!

 

 

 

 

 

 

 

 

Ontvang gratis het eerste hoofdstuk van Heerlijke Chaos!

Als je je inschrijft voor de emaillijst ontvang je - behalve de regelmatige nieuwsbrief - gratis alle 12 recepten en foto's uit het eerste hoofdstuk (Slow) van mijn boek Heerlijke Chaos!

We sturen geen spam. Uitschrijven kan op elk moment Powered by ConvertKit
Simone van den Berg

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Kattengek | Receptontwikkelaar | Natuurvoedingsadviseur Houdt van gezond eten en probeert dat consequent vol te houden. Dat lukt soms wel, soms niet. Woont samen met Tom (aka de dude) en hun twee katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.

4 comments

  1. Meteen uitgeprobeerd en de pluginn geïnstalleerd. Zou alleen nog wat meer lettertypes willen maar dat is nu niet belangrijk. Weer wat geleerd vandaag, thnx!

  2. En hoe kan ik de standaard lettertype veranderen naar Verdana?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *