Simone's Kitchen

Klein Curacao en meer…

Klein Curacao | simoneskitchen.nl

Klein Curacao

Dat het heel hard werken was daar op Curaçao hadden jullie natuurlijk al door.. 🙂 Een van de hoogtepunten van de reis was onder andere een trip naar het mooie Klein Curaçao. We gingen met een catamaran van Bluefinn charters (de Black & White) vanaf Mambo beach naar het eiland.

Blue finn charters | simoneskitchen.nl

Klein Curaçao is eigenlijk niet veel meer dan een onbewoond eiland (1.7 vierkante kilometer) waar je een vuurtoren kunt vinden en een wrak van een boot (de Maria Bianca Guidesman en meerdere andere wrakken) die het eiland nog wat bezienswaardigheden geven. Ondanks dat er dus eigenlijk niet veel te beleven valt is het absoluut de moeite waard om eens een dagje naar het eiland te gaan. Je kunt er ook nog eens prachtig snorkelen (en duiken) en rondom het eiland heb je de kans om tegen zeeschildpadden aan te zwemmen.

Tijdens de slavernij periode werden slaven die ziek waren geworden in quarantaine geplaatst op Klein Curacao. Haalden ze het niet dan werden ze op het eiland begraven. Er zijn dan ook diverse graven te vinden op het zuidelijke gedeel van het eiland.

Kas di Pali Maishi

Hier vind je een traditioneel adobo huis en krijg je informatie over hoe de mensen in die tijd leefden. Wij volgden er tevens een workshop brood bakken op de traditionele manier. Ben je geinteresseerd in meer informatie over de slavernij op Curacao dan is een bezoek aan het Kura Hulanda museum in Willemstad aan te raden.

Blue Curacao – Landhuis Chobolobo

Curacao heeft een flink aantal ‘oude’ landhuizen. Veel van de landhuizen hebben inmiddels een andere bestemming gekregen en een die je kunt bezoeken is Landhuis Chobolobo. Hier wordt de oorspronkelijke Blue Curacao gemaakt en kun je leren hoe je daar de lekkerste cocktails zelf mee kunt shaken!

Dinah Veeris kruidentuin

Een plek waar we echt te weinig tijd hadden was de kruidentuin van Dinah Veeris. Haar zoon (zelf ook natuurgenezer net als zijn moeder) leidde ons rond door de tuin en vertelde over alle geneeskrachtige toepassingen van de diverse kruiden. Heel interessant om hier heen te gaan als je de tijd hebt!

En dan..om het af te leren.. nog wat beelden van Klein Curacao en de tocht er naar toe. Ik begin al een beetje heimwee te krijgen!

Zucht….

Delen is fijn!

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkelaar | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor | Momenteel in opleiding tot Oersterk Coach. Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.

4 comments

  1. Oh. Dat klinkt toch echt wel geweldig hoor!
    (Maar stiekem denk ik toch dat een wintersport eerst op mijn lijstje staat, anders heb ik nu voor niets spierpijn! hahahaha)

  2. Pingback: Tien restaurants in Curacao waar je wilt hebben gegeten! | Simone's Kitchen

  3. Pingback: Reiskriebels... | Simone's Kitchen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.