Kerstmarkt.


Ik had er nog nooit eentje van dichtbij gezien. Maar in Duitsland zijn er heel veel. Maar de kerstmarkt waar ik geweest ben maakte indruk op mij.

Een paar weken geleden ging ik naar Oldenburg. Daar is één van de leukste kerstmarkten van Duitsland. In het stadshart van Oldenburg staan er heel veel houten marktkramen met alles voor de kerst.

reuzenrad-kerstmarkt-oldenburg-c-otm-fotograaf-torsten-krueger

Ruim 125 kraampjes staan er op de Lamberti-kerstmarkt. Van leuke cadeautjes tot ‘mistletoe’. Van koekjes-uitstekers tot (natuurlijk) een kraam waar ze glühwein verkopen. De markt is groot genoeg om je een hele dag te kunnen vermaken. Dus of je nu op zoek bent naar iets leuks voor onder de kerstboom of iets voor in de kerstboom, op deze markt vind je altijd wel iets van je gading.

Buiten de markt om is Oldenburg ook een heel leuke universiteitsstad met allemaal leuke winkels, restaurants en bezienswaardigheden. En als je er dan toch bent: probeer eens een van de vele boerenkool specialiteiten. Van pesto tot boerenkool-brood. En van bonbons (echt waar) tot de traditionele schotel met boerenkool en ‘Pinkel’. Pinkel is een speciaal soort rookworst, heel anders dan onze rookworst en zeker het proberen waard!

Kerstmarkt en boerenkool Oldenburg Duitsland

En mocht je een liefhebber zijn van glühwein, dan raad ik je aan de ‘Feuerzangenbowle’ eens te drinken. (Niet op een nuchtere maag…) Ik vond het een spectaculair drankje waarbij een stuk suiker boven de glühwein overgoten wordt met rum. Dan wordt het in de brand gestoken en druppelt er gesmolten suiker met rum in je glas.

Mocht je deze week nog tijd hebben dan zou ik een bezoek brengen aan Oldenburg. Want de kerstmarkt is er nog tot 22 december. Het is vanaf de grens nog geen uur rijden dus je bent er zo. (Vanaf Emmen is het ongeveer 120 kilometer en vanaf Utrecht 300 kilometer)

De openingstijden:

Zondag tot donderdag van 11:00 t/m 20:30 uur.

Vrijdag en zaterdag van 11:00 t/m 21:30 uur.

Disclaimer: Ik was op uitnodiging van het tourisme bureau in Oldenburg.

Bewaren

Delen is fijn!