Julius Bar & Grill – Amsterdam
Tja, waar zal ik eens beginnen… We hadden misschien best hoge verwachtingen van Julius Bar & Grill. Tenslotte mag je van een restaurant van een van de presentatoren van Masterchef Nederland wel iets verwachten.
De inrichting van het restaurant is mooi, gezellig, warm en uitnodigend. Dus daar ging het goed. Het merendeel van het diner gedeelte is aan lange tafel. Het ziet er uitnodigend uit en het gedeelte in het midden waar het vlees wordt gegrild met de grote big green eggs, beloofde ook veel goeds.
De bites die we hadden besteld om te beginnen lieten lang op zich wachten maar de smaak maakte het dan weer meer dan goed.
Het was gezellig, we zaten lekker te kletsen en dan heb je niet meteen in de gaten dat een en ander wel erg lang duurt.
Op gegeven moment kwam iemand vragen (we waren toen al ruim anderhalf uur in het restaurant) of we ons voorgerecht nou al hadden gehad. Eh… Nee? Dat kwam toen weliswaar vrijwel meteen maar toch niet echt vlot te noemen.
Ik had het Vietnamees spek gekozen wat aardig was, maar – behalve de saus – niet echt een Vietnamese smaak had. Beetje teleurstellend. Tom en Marga hadden de pulled pork die dan weer wel erg in de smaak viel.
De bediening was ronduit laks te noemen; reageerde slecht op vragen en het was moeilijk om iemand te pakken te krijgen. Het was druk in het restaurant dus dan kan dat wel gebeuren. De uitzondering was (denk ik) het hoofd van de bediening die snel reageerde en ook meteen actie ondernam toen Tom een bierglas kreeg dat wel heel erg sterk naar aftershave rook. Hij rook eraan, trok een gezicht en hop, een nieuw biertje. Prima dus.
Het hoofdgerecht liet wederom lang op zich wachten maar niet zo lang als het voorgerecht. Het vlees was uit de kunst en de driedubbel gebakken frietjes errug lekker.
Toen onze knoflooksaus op was en ik om een nieuwe fles vroeg kregen we een vage ‘ik zal eens even kijken’ te horen van de dame die langs liep en die het vervolgens ook meteen weer vergat. We moesten het tien minuten later nog eens aan het hoofd vragen waarop het meteen geregeld werd.
Jammer genoeg had Danny een Bearnaise saus die nergens naar smaakte. Hij klaagde er niet over maar toen het hoofd van de bediening kwam vragen hoe het beviel meldde hij toch dat het allemaal erg lekker was maar dat die saus (extra bij te bestellen voor 3,50) echt niet te hachelen was.
De vinger ging meteen in de saus. Conclusie; inderdaad niet te eten en hij ging met de saus naar de keuken. De chefkok kwam vervolgens zelf zijn excuses aanbieden en dat de saus nooit zo had mogen meegaan. Want zout, boter en citroen zaten er niet in…. Gewoon een incomplete saus dus. Maar als je dan zelf langs komt als chef, daar scoor je dan weer punten mee.
Dessert was uit de kunst. Ik had een heerlijke tarte tatin, die echt een aanrader is. En toen kwam de rekening. Waar de Bearnaise saus wél werd berekend.
En dat is jammer. Het gaat niet om het geld want die 3,50 maakt natuurlijk niks uit op het geheel. Maar het gaat wel om het gebaar. Want goedkoop is het niet. We betaalden met zijn vieren in totaal 280 euro. Dan mag je toch wel een beetje service verwachten.
Concluderend; we hebben lekker gegeten met uitzondering van de Bearnaise saus en het ietwat tegenvallende buikspek, maar de bediening is niet attent en laat echt een aantal grove steken vallen.
Wij zijn heus niet de lastigste klanten en een foutje is menselijk, maar het gaat er ook om hoe je foutjes oplost en dat had naar onze mening toch wel wat beter gekund.
Is het voor herhaling vatbaar? Het eten was lekker genoeg om Julius Bar & Grill een tweede kans te geven. Tenslotte kan iets een moment opname zijn geweest en hopen we natuurlijk dat het een volgende keer top geregeld is.
Julius Bar & Grill
Van Woustraat 256
Amsterdam
Openingstijden
ma t/m do: 17h00 – 01h00
vrijdag & zaterdag: 17h00 – 02h00
zondag: 16h00 – 01h00
openingstijden keuken
weekdagen tot 22h30
vrijdag en zaterdag tot 23h00
Pingback: Restaurant Jaspers - Amsterdam | Simone's Kitchen
Ik heb hier vandaag gegeten en het is inderdaad heel erg lekker! Van wijn tot dessert, ik vond eigenlijk alles top en de bediening was in ons geval prima. Ik had niet echt duidelijke verwachtingen dus echt een aangename verrassing 🙂
Wat een tegenvaller zeg. Na heel wat keertjes Masterchef kijken had ik me net voorgenomen hier een keer naar toe te gaan. Ik wacht nog maar even. Ik had er echt hoge verwachtingen van. Ik denk overigens dat hij David na afloop van Master Chef een baan aanbiedt dus wie weet komt het toch nog goed.
Ja dat vonden wij ook wel erg jammer. Zou leuk zijn als David er gaat werken. Wie weet gaan we dan nog een keer terug…:)
Joh wat jammer zeg! Gewoon een vraagje uit nieuwsgierigheid: heb je nog wel een opmerking gemaakt dat de Bearnaise saus wel op de rekening stond? Zoals je zegt niet om het geld, maar om het gebaar wat ze hadden kunnen doen? 🙂
Liefs,
Floortje
Ja zeker jammer. En nee, dat hebben we niet gedaan. Dat was inderdaad handiger geweest maar degenen die ervan af wisten waren op dat moment in geen velden of wegen te bekennen dus dan wordt het ook weer zo’n verhaal.