Simone's Kitchen

Juice it baby!

20150801-MH2A8256

Ja hoor, ze heeft weer wat nieuws bedacht… 😉 Vanaf dinsdag ben ik begonnen met een sapkuur (reboot/detox of hoe je het ook wilt noemen) en zal ik – om te beginnen – vijf dagen lang alleen sap drinken. Ter inspiratie was ik afgelopen maandag ook bij de lancering van de nieuwe versapers 4G en kon ik meteen even proeven wat chefs als Niven Kunz maken met de sapjes. (behalve de bovenste foto is de rest ook van de lancering, want ik heb nog een sap foto’s!) Want als je dat nog nooit gedaan hebt is het best even wennen. De sapkuur is voor mij tevens ter ondersteuning van de bloedbaanmassage die ik momenteel onderga via Quadrivas. Die is gericht op het schoonmaken van je aderen (het is nog veel ingewikkelder als dat, maar daar komt het in het kort gezegd op neer) en een sapkuur is een goede ondersteuning.

Versapers 4G lancering | simoneskitchen.nl

Waarom alleen sap vraag je je nu misschien af. De inspiratie is de film van Joe Cross, Fat, sick & nearly dead. Zoals jullie inmiddels wel weten vind ik voeding en wat het met je doet echt heel interessant dus ik wil mijn eigen lichaam wel eens als experiment in die zin gebruiken. Het idee is dat je door een “reboot” de cyclus van ongezond eten doorbreekt en op die manier je lichaam ‘reboot’ door het voor een x aantal dagen alleen maar groente en fruit te geven.

Waarom dan niet gewoon de groentes eten is vervolgens een veel gehoorde vraag. Simpelweg omdat je de hoeveelheid groentes echt niet kunt eten. Ik ben – terwijl ik dit schrijf – pas een halve dag bezig en ik heb al twee struiken bleekselderij op, 6 appels, snijbiet, 1 bietjes, 2 peren, 3 komkommers, stuk gember en nou ja nog wat meer (ben de tel kwijt) Dat houdt ik nooit op gekund als ik dat allemaal had moeten eten. Dus zo krijg je wel een enorme hoeveelheid micronutrients binnen, maar hoef je niet de hele dag te kauwen.

Gember, munt en appel sap

Gember, munt en appel sap

Ik moet nog een beetje wennen aan het gebruik van mijn slowjuicer. Het verschil tussen een sapcentrifuge en een slowjuicer is trouwens de manier waarop het sap wordt verwerkt. Met een sapcentrifuge wordt de groente en het fruit gesneden met messen. Hierdoor treedt frictie op en oxidatie van bijvoorbeeld appel. In een slowjuicer wordt geen mes gebruikt maar wordt het fruit en de groente eigenlijk als het ware door een fijne zeef gedrukt. Op deze manier krijg je meer sap en voorkom je dat appel bijvoorbeeld gaat verkleuren. Ik ben nog een groentje op dit gebied dus hoe het in de praktijk allemaal gaat werken hoor je vanzelf.

20150831-MH2A0366

Verder natuurlijk ook geen alcohol (ja, ja, dat is vloeibaar en van fruit gemaakt, ik weet het.. haha) en geen koffie. Dat wordt nog wel een dingetje want ik ben best een koffieleut… Phoe.. Na de vijf dagen zal ik een update geven hoe ik me voel en hoe het gaat en als ik wat erg lekkers heb gedronken krijg je ook nog het recept erbij. Dag bij dag updates komen op Fruits & Veggies

De Versapers 4G is vanaf 1 september te koop en in de maand september is er een speciale actie waarbij je een Zoku ijsmaker kado krijgt bij aanschaf van een 4G. Op de site van Versapers lees je er alles over

Wish me luck!

Delen is fijn!

Simone van den Berg

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkelaar | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.

1 comment

  1. Avatar

    Ik wens je succes, ben benieuwd hoe het jou bevalt. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Subscribe

Schrijf je in voor nieuwe posts via email

Schrijf je in en ontvang een 7 dagen paleo maaltijdplan!