Jamie's Italian | simoneskitchen.nl

Echt helemaal naast de deur was het niet voor mij, maar zeker de moeite van een omweg waard: Jamie’s Italian in Rotterdam. Ter gelegenheid van hun nieuwe kaart hadden we een uitnodiging gehad om eens kennis te komen maken met al het lekkers op het menu en aangezien Alex en ik nog wat dingen te bespreken hadden en Rotterdam voor haar om de hoe was spraken we af bij Jamie’s Italian.

Het restaurant ligt aan de rand van de markthallen in Rotterdam. Handig ook want je kunt in de garage eronder parkeren en dan binnendoor omhoog. Heel fijn als het hoost van de regen zoals die middag…

20161109-mh2a6046

De ultieme plank

Er stond natuurlijk weer veel te veel lekkers op de kaart om uit te kiezen dus we begonnen met een van Jamie’s beroemde planken. De ultieme nog wel. De planken worden op leuke blikjes tomaten gezet… 🙂 Ik vraag me af hoeveel mensen – in afwachting van de plank – een blikje hebben open getrokken.. Haha..

De plank bevatte wat ravioli, lekkere worst, kaas, mozarella, crispy brood, een kleine salade en o ja, we hadden er ook de polenta frieten bij besteld. Teveel natuurlijk, maar we wilden wel een beetje een goede doorsnee proberen van wat er op de kaart staat. Ik ben sowieso fan van dit soort planken; wat mij betreft het ideale voorgerecht. Wel aan de forse kant dus alleen nemen als je heel veel trek hebt!

Na die plank wilden we een pasta uitproberen. Je kunt de pasta’s als hoofdgerecht bestellen of als voor cq tussengerecht dus wij bestelden een halve portie. Alex had de pasta met truffel en ik nam de Spicy sausage casarecce. Erg lekker! Parmezaan krijg je er vers aan de tafel overheen geraspt.

jamie3

Hou plek over voor een dessert!

Natuurlijk zaten we al een tikkie vol na het pasta gerecht maar jee, die panna cotta op het dessert menu lonkte iets te veel naar me. De panna cotta is gemaakt van biologische vanilleyoghurt met zwarte bessencompote en is echt de moeite waard om een gaatje voor vrij te houden.

Het restaurant zelf is leuk ingericht waardoor het – ondanks dat er best wat mensen ingaan – toch gezellig blijft. Het was trouwens volle bak op een doordeweekse dinsdagmiddag! Terecht ook want de kwaliteit was goed, de gerechten lekker op smaak en een aanrader voor lunch of diner.

20161109-mh2a6038

Voor meer info: check Jamie’s Italian

Disclaimer: Wij waren in Rotterdam op uitnodiging van Jamie’s Italian maar alle meningen zijn die van onszelf.. Met andere woorden: we hebben echt lekker gegeten!

jamie2

Bewaren

Delen is fijn!